Broer en zus vinden elkaar na 36 jaar terug via datingsite

'Ik droom van een man die veel gemeen heeft met mij', schreef de Britse Sarah Kemp op een datingsite. De man die op de uitnodiging inging, had onvoorstelbaar veel gemeen met haar: het was haar eigen broer, van wie ze 36 jaar eerder gescheiden werd. Een onvervalst internetsprookje.

29/03/2011

Een kans van één op de vijfhonderd miljoen. Zo schatten bookmakers het onwaarschijnlijke verhaal van Sarah Kemp (42) en George Bentley (47) in. Zelf vinden Kemp en Bentley hun toevalstreffer te gek om los te lopen. 'We waren al enkele maanden aan het chatten. Toen we op onze eerste ontmoeting herinneringen aan onze kinderjaren ophaalden, viel onze penny', zegt Kemp.

Sarah was zes en haar boer George was elf toen hun ouders Felicitiy en David Bentley in 1975 uit elkaar gingen. Sarah verhuisde met haar moeder van het Engelse Ashford naar het Schotse Edinburgh, en George vertrok met zijn vader naar Londen. Hun ouders - die allebei ongehuwd bleven - hebben elkaar nooit meer gesproken en ook de kinderen zagen elkaar niet meer terug.

Eenmaal volwassen, probeerden Sarah en George het contact te herstellen, maar ze hadden te weinig aanknopingspunten om elkaars woonplaats terug te vinden. Vooral omdat Sarah na een mislukt huwelijk met een meneer Kemp verder door het leven ging onder de familienaam van haar ex. 'Ik was op zoek naar Sarah Bentley, niet naar Sarah Kemp. En ik had absoluut geen idee waar ze woonde', zegt George Bentley.

Blind date

Tot de twee in november vorig jaar aan de praat raakten op de datingsite Forget Dinner. En het klikte. Zodanig zelfs dat Sarah Kemp vanuit het verre Edinburgh naar Londen vloog voor een eerste afspraakje in de favoriete pub van George. 'Ik zou nooit naar Londen gaan voor een blind date', zei Sarah achteraf. 'Maar we kenden elkaar intussen zo goed en ik zag een relatie wel zitten. Ik dacht: Waarom niet? Ik combineer die kennismaking gewoon met een citytrip naar Londen.'

Van toeristische uitstapjes kwam echter niet veel in huis. 'Toen we in die pub afspraken voor de lunch leek het alsof we elkaar al heel ons leven kenden. We genoten van elkaars gezelschap en kwamen tot de vaststelling dat we ongelooflijk veel gemeen hadden. Tot we over onze kinderjaren in Ashford begonnen. Het is niet waar, dachten we, we zijn verdorie broer en zus. We waren totaal verrast, dolblij, maar ook een beetje beschaamd over de lieve woordjes die we via de chat uitgewisseld hadden.'

De twee hebben meteen een fles champagne gekraakt op hun weerzien en raakten die avond maar niet bijgepraat. George Bentley vloog sindsdien al twee keer naar Edinburgh. 'Het was de ontmoeting van mijn leven. We willen elkaar nu zo vaak mogelijk terugzien', zegt de bouwvakker.


Bron:Nieuwsblad31/03/2015
De tijd dat er een sociaal taboe rustte op online dating, is voorbij. Eén belg op twee staat wel open voor een afspraakje met iemand die ze online leerden kennen. Dat blijkt uit een onderzoe..
03/05/2013
Het klinkt niet zo romantisch, maar een eerste date heeft eigenlijk veel weg van een sollicitatiegesprek. Wie op de volgende puntjes goed scoort, maakt kans om opnieuw uitgevraagd te worden door een ..
18/03/2014
De Deense filmmaker Rolf Glumsoe Nielson maakte deze amusante video waarin de populaire datingapp Tinder tot leven komt. ..
31/01/2013
'Ik moet iets bekennen. Mijn man weet niet dat ik op deze datingsite sta. Ik ben al vijf jaar met hem getrouwd maar hij is een idioot en echt gek.' Dat staat te lezen op het profiel van de 37-jarige ..