Blijf bij mij

Deinze - De Gezinsbond organiseert op donderdagavond 28 februari een lezing door relatietherapeute Rika Ponnet. Het onderwerp is 'Hoe we in relaties strijden voor macht en intimiteit'.

27/02/2013

Na de eerste verliefdheid ontstaat in veel relaties een 'machtsstrijd': je gaat je ergeren aan kleine kantjes, je bent bang te veel van jezelf te moeten opgeven, er ontstaat een bepaalde sleur... Maar hoe vermijd je dat die strijd het einde van je relatie betekent? Aan de hand van praktijkvoorbeelden legt Rika Ponnet de dieperliggende oorzaak van relatieproblemen bloot en toont ze hoe hechtingsstijlen vaak aan de basis liggen. Waarom trekken tegenpolen elkaar aan, maar stoten ze vaak na een tijdje ook weer af? Waarom kiezen veel mensen telkens weer voor een 'foute' partner? En waarom is ruzie en strijd vaak een verborgen kreet om meer intimiteit?

Rika Ponnet is seksuologe en leidt al jaren, samen met haar man Mark Boeykens (psycholoog) het relatiebemiddelingsbureau Duet. Als therapeute begeleidde ze talloze singles en koppels. Ze is een veelgevraagd relatie-expert in de media, en heeft onder meer een vaste rubriek in Het Nieuwsblad Magazine en Libelle. Recent is ze in de prijzen gevallen op de Boekenbeurs. Op de themadag ‘Levenskracht van boeken’ kreeg ze de Psychologies Boekenprijs uitgereikt voor Blijf bij mij. Alle genomineerde titels waren non-fictieboeken die het afgelopen jaar gepubliceerd werden in Vlaanderen. De jury oordeelde dat Blijf bij mij het best aanleunt bij ‘een leven in balans’.

Praktisch

Donderdag 28 februari 2013 - In zaal Rekkelinge, Désiré Delcroixstraat 1 A - Deinze

Deuren 19.30 Begin 20 u

In VVK 7 € - Aan de deur 9 €

Leden van de Gezinsbond ontvangen 2 € op de spaarkaart.

Inschrijven kan via mail bij joost.vermeersch@telenet.be en het juiste bedrag (7 € ppn) overschrijven op Reknr. Gezinsbond Deinze: 442-7685151-65 (met vermelding Rika Ponnet en aantal personen).

Haar boek kan je ter plaatse aankopen. 


Bron:Nieuwsblad28/04/2007
Vies van een vluggertje zijn ze bij Studio Brussel nooit. Vandaar de muzikale speeddate, korte gesprekjes met artiesten afgewisseld met pittige muziek. Gabriel Rios, An Pierlé, Sioen, Tim Van Haem..
14/05/2011
ROESELARE - Na eerder getrouwd te zijn geweest met twee Filippijnse dames, is Marnick Fraeye (44) nu verloofd met de Thaise Theerakarn (22). Het paar wordt momenteel gevolgd door een cameraploeg van ..
21/11/2014
Een 39-jarige man uit Denderleeuw staat in de Brugse rechtbank terecht voor belaging van een man uit De Haan. De dader misbruikte het mailadres van zijn slachtoffer om zich in te schrijven voor nieuw..
14/05/2011
Kortrijk - Jong en +23? Zijn jouw weekends leeg? Kan het uitgaansleven jouw niet meer bekoren? ….. . Dan is er nu +23. ..