Bijna 1 op 8 Vlamingen vond een lief op sociale media

15,9 % van de mannen en 11 % van de vrouwen in Vlaanderen vond al eens een lief via sociale media. Dat blijkt uit een enquête van de Christelijke Mutualiteiten bij 2.409 Vlamingen, die gepubliceerd werd in het tijdschrift ‘Cava?’

25/11/2013

‘Onderschat niet hoe belangrijk Facebook is in de dating scene’, zegt internetexperte Clo Willaerts over deze cijfers. ‘Het is daar niet voor gebouwd, maar wordt er wel voor gebruikt. Je leert mensen kennen via duimpjes of commentaren bij vrienden of je denkt aan een date en kunt dan eerst even wat research doen. Het verrast mij dat die cijfers voor mannen en vrouwen zo dicht bij elkaar liggen. Ik zie best veel mannen die Facebook zo’n beetje beschouwen als hun Little Black Book, als de markt die ze in het oog moeten houden en ze willen ook weten hoe goed ze daar nog in liggen. Voor je weet maar nooit’.

De stap van een virtuele naar een echte ontmoeting, is volgens Willaerts ook veel kleiner dan we denken: ‘Dat is een groot misverstand over het internet en dat komt, denk ik, doordat het eind jaren ’90 nog exclusief voorbehouden was voor nerds op een donker kamertje achter een lelijke beige computer. Dat beeld zou een kwarteeuw later wel eens bijgesteld mogen worden. Alle mensen kunnen via sociale media makkelijk iemand op het spoor komen, iets over elkaar ontdekken en als ze dan beslissen om elkaar in het echt te zien, hebben ze al minstens één gespreksonderwerp’.

Mensen zonder relatie brengen ook iets meer tijd door op sociale media: 64,9 % singles zitten een uur of langer te Facebooken en te Twitteren, tegenover 53 % van de mensen met een relatie. Ook in vriendschapsrelaties heeft Facebook een invloed: 5,2 % heeft het gevoel dat ze vrienden minder horen en zien sinds er sociale media zijn, 8 % ziet elkaar juist meer. Een tiende vindt wel dat ze nu meer contact hebben met vrienden, maar toch voornamelijk online.

Lees hier de resultaten van de hele enquête .


Bron:Nieuwsblad10/02/2013
'Het mag een vrouw met streken zijn.' Of: 'hij moet absoluut een baard hebben.' Relatiebemiddelaar Rika Ponnet heeft het allemaal gehoord, in al die jaren dat ze Duet runt. Een geheim recept om hopel..
14/04/2011
Wie single is en daar deze zomer graag verandering in wil brengen, kan de stap naar online daten wagen. Wij geven tien tips om je profiel aantrekkelijk te maken. ..
10/11/2012
Elke relatie dreigt op een bepaald moment een sleur te worden en daarom zetten wij enkele tips op een rij die je vandaag nog kunnen helpen. Dankzij onze goede raad kan je meteen werken aan een vurige..
16/04/2009
Ze bestond al in Nederland maar is er nu ook bij ons: de datingsite voor vreemdgangers. 'Iedere Vlaming die op zoek is naar een veilige manier om de sleur te doorbreken in een relatie, kan vanaf nu t..