Belgische single gelooft in liefde op het werk

Bijna zestig procent van de Belgische singles gelooft dat het mogelijk is om een serieuze relatie op te bouwen met een collega. Twaalf procent vindt bovendien dat een onschuldige flirt op het werk moet kunnen. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van de relatiebemiddelingssite Parship waaraan 9383 Europeanen deelnamen.

28/10/2008

België verschilt met die cijfers niet veel van het Europese gemiddelde. Zo denkt 64 procent van de Europese singles dat echte liefde kan openbloeien op de werkvloer. Zo’n 13 procent is te vinden voor een losse flirt op het werk en 22 procent houdt werk en privé liever gescheiden.

In België zijn het vooral vrouwen die werk en privéleven gescheiden willen houden (32 procent) en 29 procent zegt voluit neen tegen een relatie met een collega. Daarmee zijn de Belgen (31 procent) in Europa het meeste gekant tegen een relatie met een collega, gevolgd door de Britten (25 procent) en de Spanjaarden (24 procent).

De Zwitserse vrouwen (70 procent) geloven het meest in liefde op het werk, gevolgd door de Spaanse (70 procent) en de Nederlandse vrouwelijke singles (67 procent). Ook bijna 56 procent van de ondervraagde Belgische vrouwen denkt dat een collega hun ideale levenspartner kan zijn.

De meeste mannen die een serieuze relatie op het werk wel zien zitten, vinden we in Nederland (68 procent). Ook in Duitsland (63 procent), Oostenrijk (63 procent) en België (60 procent) zouden mannelijke singles zonder twee keer na te denken een relatie beginnen met iemand die in hetzelfde bedrijf werkt.

Zo’n 21 procent van de Spaanse mannen verkiest eerder een losse flirt boven een serieuze relatie op het werk. De Belgische mannen staan het minst open voor een kortstondige relatie op het werk (11 procent). Hun vrouwelijke collega’s zijn net iets meer te vinden voor flirten met collega’s (12 procent) zonder een serieuze relatie te beginnen.

'Singles brengen meer en meer uren door op het werk, waardoor er minder tijd overblijft om een potentiële partner tegen het lijf te lopen buiten de werkomgeving', verklaart Parship.

'Bovendien hebben de afgelopen jaren meer vrouwen hun intrede gedaan op de arbeidsmarkt. Zo wordt de kans dat koppels ontstaan op de werkvloer steeds groter. Het toenemende belang van teamwerk en e-mail, dat communiceren (en flirten) gemakkelijker maakt, brengen mannen en vrouwen vaker met elkaar in contact tijdens de werkuren.'

Voor sommige alleenstaanden speelt tot slot ook de positie van een potentiële partner een belangrijke rol. In Nederland en Duitsland denken de singles dat liefde op het werk kan, maar velen vinden dat een langdurige relatie enkel kan slagen als beide partners een functie op hetzelfde niveau hebben.

Een relatie tussen een baas en een ondergeschikte is volgens 33 procent van de Nederlandse singles en 32 procent van de Duitse singles gedoemd om te mislukken.


Bron:Nieuwsblad23/01/2013
Vroeger was het simpel: je ontmoette een man, sprak met hem af en besloot na enkele dates of jullie het al dan niet met elkaar zouden proberen. Maar online dating, sociale netwerksites en zelfs zoekm..
30/11/2015
In Azië stijgt het aantal hiv-infecties bij jongeren fors. Volgens VN-onderzoekers zijn mobiele dating apps hiervoor verantwoordelijk. ..
07/05/2014
Dochters van overspelige moeders rijden sneller een scheve schaats dan dochters van mama’s die niet vreemdgaan. Dat blijkt althans uit een enquête van de Britse datingsite voor getrouwde vrou..