Belgen hebben na Brazilianen het meeste seks

De lente is nog niet om over naar huis te schrijven, maar Belgen weten hoe ze die sluimerende winterdepressie kunnen tegengaan: met een spannend avontuurtje. Uit internationaal onderzoek van datingsite C-date blijkt namelijk dat 13,6 procent van de Belgen dagelijks seks heeft. Daarmee neemt ons land na Brazilië (22,2 procent) de tweede plek in op de internationale ranglijst.

03/06/2013

Jonger betekent meer seks

In België is er een duidelijk onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen: 17 procent van de mannen geeft aan het elke dag te doen, tegenover tien procent van de vrouwen. Regelmatig seks hebben hangt ook samen met leeftijd. In de leeftijdsgroep 20-39 jaar is een groter percentage dat aangeeft elke dag seks te hebben (17 procent) dan in de groep 40-59 jaar (10 procent).Dat de Belgen een sekslustig volk zijn, blijkt uit het feit dat ze de tweede plaats innemen in de internationale ranglijst, die is samengesteld op basis van de vraag ‘hoe vaak heb je seks’. Onderaan deze lijst staan onze ooster- en noorderburen: de Duitsers (4,8 procent) en de Nederlanders (5,8 procent) geven aan het minst vaak seks te hebben. De meeste Belgen hebben één keer per week seks (42 procent).

Hoge opleiding betekent meer seks

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat hoger opgeleide mensen vaker elke dag seks hebben dan lager opgeleiden. Zo geeft maar liefst 75 procent van de Vlaamse en 50 procent van de Waalse doctoren aan dat zij dagelijks seks hebben. Het verschil met lager opgeleiden is groot: slechts 1,8 procent van hen geeft aan elke dag de liefde te bedrijven. Hoewel je zou verwachten dat werklozen veel vrije tijd hebben, blijkt uit het onderzoek dat zij het minst seks hebben. 41,7 procent van de Vlaamse werklozen – van wie 58,3 procent mannen – geeft aan al meer dan een jaar geen seks te hebben gehad.

Datingsite C-date liet het onderzoek uitvoeren door onderzoeksbureau Trend Research. Er zijn 8.239 personen, waaronder 530 Belgen, ondervraagd uit twaalf landen: België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Zweden, Zwitserland, Australië en Brazilië.


Bron:Nieuwsblad12/11/2011
Het leven begint pas écht op je veertigste. Klopt dat, of is het alleen een holle slogan om een voortijdige midlifecrisis te voorkomen? We onderzochten vijf belangrijke pijlers in het leven: gaan ..
15/10/2015
Telkens als je het icoontje van je mailbox ziet oplichten slaat je hart wat sneller. Je hebt zijn foto's al honderden keren bekeken. Toch hebben jullie elkaar nog niet ontmoet. Kan het dat je a..
11/05/2014
Herk-de-Stad - Altero organiseert twee ontmoetingsnamiddagen voor alleenstaanden (singles) in Hasselt en Leuven. De organisator biedt interessante lezingen aan over onder meer partnerkeuze en verlief..
15/12/2015
Liefde en techniek Voor wie het maken van foute partnerkeuzes zo onderhand haast op een 'aangeboren talent' begint te lijken, is de redding nabij. De naam van die goddelijke verlosser? De 'True Love T..