Belgen hebben na Brazilianen het meeste seks

De lente is nog niet om over naar huis te schrijven, maar Belgen weten hoe ze die sluimerende winterdepressie kunnen tegengaan: met een spannend avontuurtje. Uit internationaal onderzoek van datingsite C-date blijkt namelijk dat 13,6 procent van de Belgen dagelijks seks heeft. Daarmee neemt ons land na Brazilië (22,2 procent) de tweede plek in op de internationale ranglijst.

03/06/2013

Jonger betekent meer seks

In België is er een duidelijk onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen: 17 procent van de mannen geeft aan het elke dag te doen, tegenover tien procent van de vrouwen. Regelmatig seks hebben hangt ook samen met leeftijd. In de leeftijdsgroep 20-39 jaar is een groter percentage dat aangeeft elke dag seks te hebben (17 procent) dan in de groep 40-59 jaar (10 procent).Dat de Belgen een sekslustig volk zijn, blijkt uit het feit dat ze de tweede plaats innemen in de internationale ranglijst, die is samengesteld op basis van de vraag ‘hoe vaak heb je seks’. Onderaan deze lijst staan onze ooster- en noorderburen: de Duitsers (4,8 procent) en de Nederlanders (5,8 procent) geven aan het minst vaak seks te hebben. De meeste Belgen hebben één keer per week seks (42 procent).

Hoge opleiding betekent meer seks

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat hoger opgeleide mensen vaker elke dag seks hebben dan lager opgeleiden. Zo geeft maar liefst 75 procent van de Vlaamse en 50 procent van de Waalse doctoren aan dat zij dagelijks seks hebben. Het verschil met lager opgeleiden is groot: slechts 1,8 procent van hen geeft aan elke dag de liefde te bedrijven. Hoewel je zou verwachten dat werklozen veel vrije tijd hebben, blijkt uit het onderzoek dat zij het minst seks hebben. 41,7 procent van de Vlaamse werklozen – van wie 58,3 procent mannen – geeft aan al meer dan een jaar geen seks te hebben gehad.

Datingsite C-date liet het onderzoek uitvoeren door onderzoeksbureau Trend Research. Er zijn 8.239 personen, waaronder 530 Belgen, ondervraagd uit twaalf landen: België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Zweden, Zwitserland, Australië en Brazilië.


Bron:Nieuwsblad21/04/2012
De twitterverslaafde Rihanna kondigde zelf op de netwerksite aan dat ze donderdag voor het eerst in twee jaar nog eens op date ging met haar 'lover voor vannacht'. Bleek dat de lover van dienst haar ..
29/09/2012
Is de strijd der seksen in onze relaties geslopen? Relatiedeskundige en seksuologe Rika Ponnet (44) brengt deze maand haar tweede boek uit. In ´Blijf bij mij´ doet ze nauwgezet uit de doeken ho..
20/06/2007
Twee singles op de drie hebben al een datingsite bezocht. Een iets kleinere groep zoekt er ook een partner. ..
30/01/2012
De eerste aflevering van 'De perfecte date' op VTM zit er op. Copywriter en single mama Sara ging in het programma meer dan een uur lang op zoek naar haar perfecte date. Ze had daarvoor de keuze uit ..