Belg heeft bijna negen keer per maand seks

Met 8,8 keer per maand scheert de Belg geen hoge toppen wat betreft zijn seksleven. Alleen wat overspel betreft, steken we boven het gemiddelde uit. Dat blijkt uit de eerste seksatlas, samengesteld door twee Franse geografen, waarover De Morgen vandaag bericht.

11/07/2013

Belgen zijn iets ouder dan zeventien wanneer ze het eerst seks hebben en doen het daarna gemiddeld 8,8 keer per maand. Daarmee scoren we slechter dan de Fransen (tien keer per maand), de Britten (9,8 keer per maand) en de Nederlanders (9,6 keer per maand), maar net iets beter dan de Duitsers (8,7 keer per maand). Met 11 keer per maand zijn de Grieken de actiefste Europeanen in de slaapkamer, de Zweden komen laatst met 7,7 keer per maand. Het wereldwijd gemiddelde ligt op 103 vrijpartijen per jaar, goed voor zo’n twee keer per week.

Wel opvallend: we laten alleen Parijs achter ons met het aantal mensen dat ingeschreven staat op datingsites voor mensen die op zoek zijn naar een minnaar. Een mogelijke verklaring daarvoor is de Brusselse expatgemeenschap, waar mannen en vrouwen ver weg van hun gezin leven. De overspellijst is gebaseerd op basis van standplaats, zodat ook niet-Belgen die in ons land wonen meegeteld worden.

De Wererldatlas van de seksualiteit is het werk van Nadine Cattan, directrice van het Franse onderzoeksinsitituut CNRS en Stéphanie Leroy, verbonden aan de Universiteit Paris Est-Créteil.


Bron:Nieuwsblad21/06/2013
De volslanke Gloria Shuri Nava (25) uit Californië wordt dagelijks gepest met haar gewicht en het feit dat haar 22-jarige vriend veel slanker is. ‘Is hij blind?’, is slechts een van de g..
21/08/2012
Britse wetenschapster Catherine Hakim prijst 'goede ontrouw' aan en adviseert ons om daarvoor inspiratie te halen bij Franse koppels. ..
09/03/2013
Antwerpen - De correc­tionele rechtbank heeft Semia B. veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 30 maanden wegens oplichting. De rechter acht het bewezen dat Semia een verliefde veertig ..
07/12/2014
Een undercoverjournaliste van de Britse krant Sunday Mirror heeft een walgelijke datingsite voor pedofielen ontdekt. Ze kwam er in contact met verscheidene mensen die een gezin willen stichten om ver..