Belg heeft bijna negen keer per maand seks

Met 8,8 keer per maand scheert de Belg geen hoge toppen wat betreft zijn seksleven. Alleen wat overspel betreft, steken we boven het gemiddelde uit. Dat blijkt uit de eerste seksatlas, samengesteld door twee Franse geografen, waarover De Morgen vandaag bericht.

11/07/2013

Belgen zijn iets ouder dan zeventien wanneer ze het eerst seks hebben en doen het daarna gemiddeld 8,8 keer per maand. Daarmee scoren we slechter dan de Fransen (tien keer per maand), de Britten (9,8 keer per maand) en de Nederlanders (9,6 keer per maand), maar net iets beter dan de Duitsers (8,7 keer per maand). Met 11 keer per maand zijn de Grieken de actiefste Europeanen in de slaapkamer, de Zweden komen laatst met 7,7 keer per maand. Het wereldwijd gemiddelde ligt op 103 vrijpartijen per jaar, goed voor zo’n twee keer per week.

Wel opvallend: we laten alleen Parijs achter ons met het aantal mensen dat ingeschreven staat op datingsites voor mensen die op zoek zijn naar een minnaar. Een mogelijke verklaring daarvoor is de Brusselse expatgemeenschap, waar mannen en vrouwen ver weg van hun gezin leven. De overspellijst is gebaseerd op basis van standplaats, zodat ook niet-Belgen die in ons land wonen meegeteld worden.

De Wererldatlas van de seksualiteit is het werk van Nadine Cattan, directrice van het Franse onderzoeksinsitituut CNRS en Stéphanie Leroy, verbonden aan de Universiteit Paris Est-Créteil.


Bron:Nieuwsblad18/11/2014
Het internet kent een bijzonder groot aanbod dating-mogelijkheden, maar er dienen extra inspanningen gedaan te worden om deze diensten ook ter beschikking te stellen van mensen met een handicap. Da..
17/12/2015
Ruim een derde van de Vlaamse singles vertelt níet aan anderen dat zij online daten. Weer een derde zegt het echt alleen aan hele goede vrienden. Dus hoe gaan we er dan mee om als we per sto..
16/09/2013
Vier pakt vanaf dinsdag uit met een reportagereeks waarin jonge Belgen met een beperking op zoek zijn naar de liefde van hun leven. ..
10/06/2012
Daten is meer dan met z'n twee verschijnen op dezelfde plaats en hetzelfde tijdstip. Datingsite Match.com maakte een lijstje met de ongeschreven conventies van het daten anno 2012. ..