Amerikaanse miljonair wil getrouwd paar naar Mars sturen

De Amerikaanse miljonair en ruimtetoerist Dennis Tito heeft woensdag zijn plannen ontvouwd om begin 2018 een getrouwd paar op een meer dan 500 dagen durende missie naar Mars te sturen.

28/02/2013

De Inspiration Mars Foundation van Tito heeft een studie uitgevoerd waaruit blijkt dat de missie haalbaar zou zijn met de beschikbare technologie. Wel kon de stichting nog geen uitsluitsel geven over de kostprijs en de financiering van de hele onderneming. ‘Wie een goed idee heeft, vindt het geld wel', zo suste Tito.

De Amerikaanse ondernemer, die met zijn project naar eigen zeggen de mensheid wil inspireren en de ruimtevaart een nieuw elan wil bezorgen, prijkt al in de geschiedenisboeken als de eerste ruimtetoerist. In 2001 spendeerde hij een slordige 20 miljoen dollar van zijn fortuin aan een trip aan boord van een Russische Sojoez naar het Internationaal Ruimtestation.

Voor de missie naar Mars gaat de stichting op zoek naar een paar, bij voorkeur getrouwd en van middelbare leeftijd. De trip heeft immers veel weg van de ultieme relatietest. Ze moeten het anderhalf jaar met elkaar volhouden in een piepkleine ruimte zonder zwaartekracht en basiscomfort. Bovendien kan de reis grote gevolgen hebben voor gezondheid en vruchtbaarheid.

Het uitje dat het uitverkoren paar tot zo'n 150 kilometer van het oppervlak van Mars zou brengen, vindt idealiter in 2018 plaats. Dan liggen de Aarde en Mars relatief dicht bij elkaar en kan de reis in 501 dagen afgewerkt worden. Zoniet zou de reis twee tot drie jaar in beslag kunnen nemen.


Bron:Nieuwsblad11/02/2011
GENT - De Gentse amateurtoneelgroepen Theater TRAC en Theater de WAANzin, lieten als nieuwe productie beiden hun oog vallen op een toneelwerk van de Engelse auteur Ayckbourn. Vanaf 18 februari a.s. k..
17/11/2012
De Amerikaanse datingsite SeekingArrangement.com vroeg 1.000 mannelijke en vrouwelijke leden waarom ze hun partner zouden dumpen en hoe ze dat zouden doen. Uit de resultaten blijkt dat vrouwen vooral..
06/03/2012
ZEEBRUGGE - Wie maandagavond naar Wie Trouwt Mijn Zoon? op de commerciële zender vtm keek, zag waarschijnlijk de bescheiden Stephanie. De 18-jarige Stephanie Van Rompaey woont sinds kort in Zeebru..
14/02/2015
Een origineel briefje voor je lover, een cupcake met een hart van chocolade of gewoon een citaat dat je gevoelens exact beschrijft? She is sinds kort actief op Pinterest en heeft een moodbord in het ..