Altero profileert zich als alternatief voor online dating

Linter / Zoutleeuw -

Voor de single is er goed nieuws: het gloednieuwe singleplatform Altero, met hoofdkantoor in Linter, biedt veel meer dan alleen maar partner matching.

29/03/2014

Altero is niet zomaar het zoveelste relatiebureau dat uit de grond gestampt wordt om den brode. Zaakvoerders Ilse Reynders (Wommersom) en Ilse Melotte (Zoutleeuw) bieden een totaalaanpak aan onder het motto ‘Ontmoeten-Beleven-Groeien’. Hun drijfveer is ondubbelzinnig: ‘We willen mensen gelukkig maken en de liefde helpen ontdekken. Altero gaat niet alleen om partner matching. Ons bureau organiseert ook allerlei activiteiten en reizen, workshops en coaching op maat van singles’, vertellen de vriendinnen.

Bagage

Het nieuwe relatiebureau komt er heel bewust in een tijd dat de datingsites uit hun voegen barsten. ‘Onderzoek wijst uit dat je via online dating niet zo vaak de ware liefde ontmoet. Het aanbod is te groot en te onpersoonlijk, met veel kans op teleurstelling en een ontmoedigende afloop. Wij gaan uit van een professionele selectie en een hoogst persoonlijke begeleiding. Een veilige manier van daten, op alle vlakken.’

Dat beide dames niet zomaar impulsief te werk gaan, blijkt uit hun bagage. Ilse Reynders is psychologe, relatietherapeute en seksuologe. Ze heeft ook al bijna vijftien jaar een eigen groepspraktijk. Ilse Melotte heeft twintig jaar ervaring als handelsingenieur en is ook een geschoolde mental coach. Bovendien kunnen beide zaakvoerders rekenen op een team van erkende en ervaren psychologen en psychotherapeuten. ‘Mensen die bewust op zoek zijn naar een duurzame relatie kunnen vanzelfsprekend bij ons terecht’, vervolgt Ilse Reynders.

Altero biedt ook mogelijkheden voor singles die niet noodzakelijk op zoek zijn naar een relatie, maar wel geconfronteerd worden met de beperkingen van hun alleen-zijn in de sociale omgang. ‘Je kunt je bij ons ook inschrijven voor een singlereis naar pakweg Marokko of Boedapest, een Vespatocht in Haspengouw of galopperen op het strand van De Haan. Onze coaching workshops zijn al even gevarieerd: omgaan met datingstress, werken aan een positief zelfbeeld, ...’

www.altero.be


Bron:Nieuwsblad08/02/2013
Hoewel Valentijn de jaarlijkse hoogmis van de romantiek is, gebeurt er op 14 februari niet veel spannends in België. Dat blijkt uit een recent onderzoek van datingsite C-date. ..
22/05/2013
Singles die op zoek zijn naar een partner kunnen een hechte band scheppen na een gesprek van amper vier minuten. Dat suggereren onderzoekers aan de universiteit van Stanford in de Verenigde Staten. ..
10/10/2012
Naast seks, het huishouden en de kinderen is geld een van de grootste discussiepunten binnen het gezin. Volgens Relate, een bureau dat relatietherapie aanbiedt, leggen geldproblemen bij een op de vij..
06/09/2011
Uit cijfers van de datingsite C-Date blijkt dat er een verband bestaat tussen het gemiddeld inkomen in een land en het aantal mensen dat op internet op zoek gaat naar een pikante date. ..