Alleenstaande 50-plussers zijn erg gelukkig

Bijna acht op de tien Belgische singles van 50+ zijn blij met hun zelfstandige leven. Nauwelijks 18 procent van hen is te vinden voor een vaste relatie (een huwelijk of een vaste relatie met samenwonen). Dat blijkt uit een enquête van Plus Magazine.

18/08/2010

Het maandblad Plus-magazine wilde weten of de alleenstaande 50-plussers verzuurd of vereenzaamd zijn en liet een internetpeiling uitvoeren bij 1.050 alleenstaande Belgische 50-plussers. 38 procent van de deelnemers waren vrouwen en 62 procent mannen.

Uit de peiling blijkt dat slechts 9 procent zich ongelukkig voelt, dat 29 procent zich prima in zijn vel voelt en dat 62 procent zowel gelukkige als ongelukkige periodes kent. Verder vindt 78 procent het grootste voordeel dat ze meester zijn over hun eigen leven.

'Ook het feit dat ze over alles zelf kunnen beslissen, zoals de woning, uitgaven, tv-programma's en reizen, en ze zich nooit hoeven te ergeren aan onaangename gewoonten van hun partner, vinden ze grote voordelen', legt Ludo Hugaerts van Plus Magazine uit.

Het grootste nadeel van hun situatie is het feit dat ze niemand hebben om mooie momenten mee te delen, vindt de helft van de ondervraagden. Slechts 2 procent droomt van een huwelijk, 54 procent zou in de toekomst het liefst een LAT-relatie willen, 28 procent wil nooit meer een relatie en 16 procent hoopt op een vaste relatie waarbij ze samenwonen met hun partner.


Bron:Nieuwsblad10/04/2015
Liefhebbers van broodjes met gesmolten kaas gaan vaker van bil dan mensen die croque-monsieurs links laten liggen. Dat moet alvast blijken uit een onderzoek van de datingsite Skout. ..
24/08/2011
Steeds meer mensen schakelen het internet in om een liefdespartner te vinden. Het is echter geen makkelijke opgave om aan je zoektocht te beginnen. Aan de hand van vijf tips leggen we uit hoe je vers..
21/10/2012
Christina Aguilera is een stuk minder slank dan vroeger, maar dat maakt de zangeres er niet minder gegeerd op. De datingwebsite ‘The Big and the Beautiful’, speciaal gericht op vrouwen met ..
05/06/2013
Mannen en vrouwen die hun vriend(in) via een datingsite leren kennen, zijn gelukkiger dat geliefden die elkaar in het dagelijkse leven ontmoetten. Dat blijkt uit een grootschalige studie aan de Ameri..