Alleenstaande 50-plussers zijn erg gelukkig

Bijna acht op de tien Belgische singles van 50+ zijn blij met hun zelfstandige leven. Nauwelijks 18 procent van hen is te vinden voor een vaste relatie (een huwelijk of een vaste relatie met samenwonen). Dat blijkt uit een enquête van Plus Magazine.

18/08/2010

Het maandblad Plus-magazine wilde weten of de alleenstaande 50-plussers verzuurd of vereenzaamd zijn en liet een internetpeiling uitvoeren bij 1.050 alleenstaande Belgische 50-plussers. 38 procent van de deelnemers waren vrouwen en 62 procent mannen.

Uit de peiling blijkt dat slechts 9 procent zich ongelukkig voelt, dat 29 procent zich prima in zijn vel voelt en dat 62 procent zowel gelukkige als ongelukkige periodes kent. Verder vindt 78 procent het grootste voordeel dat ze meester zijn over hun eigen leven.

'Ook het feit dat ze over alles zelf kunnen beslissen, zoals de woning, uitgaven, tv-programma's en reizen, en ze zich nooit hoeven te ergeren aan onaangename gewoonten van hun partner, vinden ze grote voordelen', legt Ludo Hugaerts van Plus Magazine uit.

Het grootste nadeel van hun situatie is het feit dat ze niemand hebben om mooie momenten mee te delen, vindt de helft van de ondervraagden. Slechts 2 procent droomt van een huwelijk, 54 procent zou in de toekomst het liefst een LAT-relatie willen, 28 procent wil nooit meer een relatie en 16 procent hoopt op een vaste relatie waarbij ze samenwonen met hun partner.


Bron:Nieuwsblad19/02/2013
Boutersem/Oostende - De Leuvense strafrechter beval gisteren de aanhouding van Maria M. (44), een oplichtster uit Oostende die tot één jaar cel is veroordeeld omdat ze getrouwde mannen het hoof..
08/02/2015
Uit een grootschalig onderzoek van het Amerikaanse datingbureau Match is gebleken dat intelligente en succesvolle vrouwen het meest aantrekkelijk zijn voor een man. ..
18/09/2014
De mens is één van de weinige zoogdieren die monogaam is, dus moet daar in de evolutie van zijn soort een goede reden voor te vinden zijn. Wetenschappelijk magazine Eos zet in zijn nieuwe numme..
06/02/2015
Snel, gemakkelijk en goedkoop. Nooit was op zoek gaan naar de ware liefde zo eenvoudig als met de dating app Tinder. Amerikaanse datingsites zijn al lang niet meer tegen de concurrentie van Tinder ..