Alleen met Kerst kan best prettig zijn

Wie alleen is met Kerst voelt zich daar vaak niet prettig bij. Toch kan het ook anders. Bovendien ben je nooit de enige die deze dagen alleen doorbrengt. Er zijn zelfs mensen die er voor kiezen om op deze dagen de stilte op te zoeken.

20/12/2014

Kerst kan als alleenstaande namelijk ook heel leuk zijn. Je moet wel even weten waar je het zoeken moet. Zo kun je door heel Vlaanderen aanschuiven aan allerlei kerstdiners die speciaal voor deze doelgroep worden gehouden. Ook datingsites komen met allerlei oplossingen aan om deze dagen niet alleen te hoeven doorbrengen. Ik heb niets te klagen, want hoewel ik het waarschijnlijk gewoon thuis vier, is daar nog altijd mijn dochter en mijn huisdieren. Je alleen of eenzaam voelen, is niet iets dat typisch bij ouderen hoort. Veel mensen praten er liever niet over omdat ze zich er voor schamen.

 

Zelf heb ik geen relatie en ik mis op dit moment geen man in mijn leven. Kennelijk vinden veel mensen dit zielig. Vaak wordt gezegd dat je pas echt gelukkig kunt zijn als je samen bent en intimiteit deelt. Daar ben ik het niet mee eens. Iemand kan je leven verrijken, maar je niet gelukkig maken. Dat moet jezelf doen. Ik voel mij dus prima met Kerst zonder partner en vind het belangrijk om tijd alleen door te brengen. Het verhoogt de kwaliteit van mijn leven door naar binnen te keren. Door van mezelf te leren houden, doet mij beseffen dat ik mij alleen best goed voel. Hoe meer de binnenkant op orde is, hoe leuker het leven wordt. En of het dan Kerst of niet is, maakt eigenlijk niet uit. Ik heb vrede met zoals het nu is. Dus laat de feestdagen maar komen.


Bron:paranormaal.blog.nl21/05/2012
'Ben je knap maar heb je geen geld om op reis te gaan? Geen probleem, zoek gewoon een vrijgevige man!' Dat is de boodschap van Miss Travel, een site die aantrekkelijke vrouwen aan een goedkoop reisje..
28/06/2015
Simon Claes uit Zichem zal zich zijn eindejaarsbal nog lang herinneren. Hij vroeg en kreeg een date met voormalig Miss België Joke van de Velde. ..
26/03/2015
Grote baas Marc Zuckerberg heeft op een conferentie in San Francisco de nieuwe plannen voor Messenger voorgesteld. De chatdienst van Facebook wordt een nieuw platform dat ook andere apps integreert. ..
23/02/2015
Alleen maar selfies posten geeft de indruk dat je nauwelijks vrienden hebt. Zeg niet dat je grappig bent zonder het ook te bewijzen. En zoek een schermnaam die begint met een van de beginletters van ..