Alleen met Kerst kan best prettig zijn

Wie alleen is met Kerst voelt zich daar vaak niet prettig bij. Toch kan het ook anders. Bovendien ben je nooit de enige die deze dagen alleen doorbrengt. Er zijn zelfs mensen die er voor kiezen om op deze dagen de stilte op te zoeken.

20/12/2014

Kerst kan als alleenstaande namelijk ook heel leuk zijn. Je moet wel even weten waar je het zoeken moet. Zo kun je door heel Vlaanderen aanschuiven aan allerlei kerstdiners die speciaal voor deze doelgroep worden gehouden. Ook datingsites komen met allerlei oplossingen aan om deze dagen niet alleen te hoeven doorbrengen. Ik heb niets te klagen, want hoewel ik het waarschijnlijk gewoon thuis vier, is daar nog altijd mijn dochter en mijn huisdieren. Je alleen of eenzaam voelen, is niet iets dat typisch bij ouderen hoort. Veel mensen praten er liever niet over omdat ze zich er voor schamen.

 

Zelf heb ik geen relatie en ik mis op dit moment geen man in mijn leven. Kennelijk vinden veel mensen dit zielig. Vaak wordt gezegd dat je pas echt gelukkig kunt zijn als je samen bent en intimiteit deelt. Daar ben ik het niet mee eens. Iemand kan je leven verrijken, maar je niet gelukkig maken. Dat moet jezelf doen. Ik voel mij dus prima met Kerst zonder partner en vind het belangrijk om tijd alleen door te brengen. Het verhoogt de kwaliteit van mijn leven door naar binnen te keren. Door van mezelf te leren houden, doet mij beseffen dat ik mij alleen best goed voel. Hoe meer de binnenkant op orde is, hoe leuker het leven wordt. En of het dan Kerst of niet is, maakt eigenlijk niet uit. Ik heb vrede met zoals het nu is. Dus laat de feestdagen maar komen.


Bron:paranormaal.blog.nl06/01/2016
Vrouwen van veertig zijn ervaren, wereldwijs en vol zelfvertrouwen, en dat maakt hen sexy. Dat beweert althans de Amerikaanse Alex Obed, die blogt over relaties en zijn post over 'veertig is het nieu..
25/11/2014
Australische onderzoekers beweren dat ontrouw genetisch kan worden doorgegeven door je ouders en grootouders. Er werd zelfs ontdekt dat vrouwen die een specifiek gen bezitten, sneller en gemakkelijke..
14/11/2005
,,Je kunt geen leeftijd of sociale klasse meer plannen op de internetgebruiker. Het taboe van ontmoetingen via het internet is doorbroken'', zegt Alexis Dragonetti, directeur van de succesvolle ontmo..
08/11/2012
Vrouwen wijten een mislukte date vaak aan de man in kwestie, maar ook de dames zelf kunnen het romantische onderonsje verknoeien. Dat blijkt uit een enquête van de Amerikaanse datingsite Whatsyour..