ADVIES. ‘Moet ik daten met mannen of vrouwen?’

Ik ben een single, 23 en bi. Met vrouwen daten ging goed, daar hield ik een beste vriendin aan over. Met mannen niet. Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen buigt zich deze zomer elke week over de persoonlijke brieven van onze lezers en dient ze van antwoord, met flink wat relativeringsvermogen, een cartoon en een knipoog.

17/08/2013

Hallo Fleur,

Ik ben een single, 23 en bi. Met vrouwen daten ging goed, daar hield ik een beste vriendin aan over. Met mannen niet: de ene begon direct over seks, de ander liet twee dagen niks horen. Doe ik iets verkeerd? Ik heb een laag zelfbeeld en bindingsangst. Ik ben ook bang dat ik nooit iemand zal vinden, man of vrouw. Wat raad jij me aan?

Meisje

Je bent nog jong, de kans is klein dat je de rest van je leven alleen zult blijven. Leef gewoon dat leven, dan trek je ongetwijfeld de mensen aan die daarbij horen. Ik vraag me wel af of je werkelijk op vrouwen valt. Niet dat daar iets mee mis zou zijn. Maar een beste vriendin overhouden aan een date is wel gezellig, doch niet het oorspronkelijke doel: een partner vinden. En eerlijk, mocht ik bi of lesbisch zijn en mijn beste vriendin ook, dan zouden de vonken er nogal afvliegen! Ben je misschien bang voor de botheid van sommige mannen, zoals die kerel die meteen over seks begon? Dat was geen fijnbesnaarde dichtersziel, zoveel is duidelijk. Maar er bestaan gelukkig ook mannen met betere manieren. Wat die kerel betreft die twee dagen niks liet weten, dat lijkt me niet zo abnormaal. Het is niet omdat je één avond samen doorbrengt, dat je nadien voortdurend contact moet houden. Die gast heeft ook een leven. En uiteindelijk heeft hij wél iets van zich laten horen, dus je liet hem niet koud. Misschien moet je minder bezig zijn met wat anderen van je vinden, dat maakt je onzeker en zorgt allicht voor die bindingangst – wat mijns inziens nog altijd angst is voor kritiek zodra iemand dichtbij komt en de echte jou te zien krijgt. Bouw eerst een goede relatie met jezelf op, dat is het perfecte fundament voor een relatie met een ander en daarvoor heb je echt nog alle tijd. 

Wat Fleur adviseert aan een man die niets heeft aan de praatjes van zijn collega’s en een anoniempje dat net een burn-out heeft gehad? Je leest het in de weekendbijlage bij Het Nieuwsblad van zaterdag 17 augustus.

Ook een vraag voor Fleur? Mail ze naar fleur.vangroningen@nieuwsblad.be of stuur naar Fleur van Groningen, redactie Weekend, A. Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden


Bron:Nieuwsblad10/07/2012
Eén op de tien vrijgezelle mannen wil seks op het strand tijdens zijn vakantie. Bij vrouwen is dat slechts 2 procent. Zij dromen meer van een zwemsessie tussen dolfijnen. Dat blijkt uit een peilin..
11/05/2014
Geetbets - Altero organiseert twee ontmoetingsnamiddagen voor alleenstaanden (singles) in Hasselt en Leuven. De organisator biedt interessante lezingen aan over onder meer partnerkeuze en verliefdhei..
06/11/2014
Een kleine verandering in de populaire app ‘Whatsapp’ zorgt op sociale media voor heel wat commotie. ..
04/09/2014
Leuven / Veltem-Beisem - Wat begon als een simpele oproep op Facebook naar ‘goede mannen, eventueel mét gebruikssporen’, draaide in geen tijd uit tot een nieuwe hype onder de Leuvense Fr..