ADVIES. ‘Ik ben een affaire begonnen met mijn jonge collega’

‘Ik heb mijn huwelijk van twintig jaar bijna om zeep geholpen, omdat ik sinds een jaar een affaire ben begonnen met een mooie, jonge collega.’ Schrijfster en columniste Fleur van Groningen buigt zich over de persoonlijke brief van Geert een geeft advies met een knipoog.

29/06/2013

Beste Fleur,

Ik heb mijn huwelijk van twintig jaar bijna om zeep geholpen, omdat ik sinds een jaar een affaire ben begonnen met een mooie, jonge collega. Onlangs heeft mijn vrouw het via via vernomen en moest ik alles opbiechten. Ik stond op het punt haar te verlaten, maar ik ben tot het inzicht gekomen dat een nieuw leven met een nieuwe vriendin niet is wat ik wil. Ik zie mijn vrouw nog steeds erg graag. Ik wil haar niet missen, en het gezinsleven met onze kinderen ook niet. Maar het vertrouwen van mijn vrouw is zoek en ze is erg down. En ik weet ook niet hoe ik mijn nieuwe relatie kan beëindigen. Wat kan ik nu nog goed doen?

Geert V.

Goh, Geert, het is wel het ene cliché na het andere, hé kerel. Had je niet iets met een lelijke, oudere vrouw kunnen beginnen? Allicht had je dan op iets meer sympathie van onze lezeressen kunnen rekenen. Of misschien was je beter twintig jaar geleden begonnen met het lezen van vrouwenmagazines, dan had je geweten dat je je voor dit soort courante scenario’s moest behoeden. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer.

In je brief schreef je wat jij wil, volgens mij wordt het tijd om stil te staan bij wat jouw vrouw wil. Je hebt niet alleen haar vertrouwen beschadigd, maar ook haar zelfbeeld verbrijzeld. Ze moet eerst weer zelfvertrouwen krijgen, voor ze jou eventueel weer kan vertrouwen. Help haar daarbij, al bestaat de kans dat ze dan besluit dat ze beter verdient – en dat je dat gezinsleven alsnog zult moeten missen.

Hoe dan ook zal je de relatie met je collega moeten stopzetten, me dunkt door haar gewoon de clichématige waarheid te zeggen: dat je je vrouw toch nog graag ziet. Als dat kind wat vrouwenbladen heeft gelezen, zal ze niet verrast zijn. En anders geef je haar een abonnement als afscheidscadeau. Je mag haar in elk geval niet aan het lijntje houden voor het geval je alsnog alleen komt te staan: ze heeft recht op een man die om de juiste reden voor haar kiest.

Onderzoek trouwens eens wat jij precies bij haar zocht, dat je in je huwelijk niet vond? Probeer dat aan jezelf te geven, anders zoek je het over x aantal tijd toch weer bij een ander.

Lees in de weekendbijlage van het Nieuwsblad (van 29 juni) hoe Fleur advies geeft aan een 14-jarig meisje dat gepest wordt en een man die zich afvraagt of het normaal is dat hij op een date altijd de rekening moet betalen.


Bron:Nieuwsblad28/01/2013
Een eerste afspraakje is altijd spannend, maar zeker wanneer je elkaar nog nooit in levende lijve hebt ontmoet. Daarom zetten wij enkele tips op een rij voor die eerste date met de man die je op een ..
13/12/2014
Keerbergen - Een 46-jarige vrouw uit Keerbergen is voor de Leuvense strafrechtbank schuldig bevonden aan belaging van een man. ..
19/12/2014
Aalst - De sociale netwerksite Netlog verdwijnt definitief van het net. De site die destijds werd opgericht door Aalstenaar Toon Coppens gaat op in Twoo.com, een datingsite. De site werd in de zomer ..
10/02/2013
'Het mag een vrouw met streken zijn.' Of: 'hij moet absoluut een baard hebben.' Relatiebemiddelaar Rika Ponnet heeft het allemaal gehoord, in al die jaren dat ze Duet runt. Een geheim recept om hopel..