ADVIES. ‘Ben ik te oud voor een datingsite?’

Cartooniste en lifecoach Fleur van Groningen buigt zich deze zomer elke week over de persoonlijke brieven van lezers en dient ze van antwoord, met een cartoon en een knipoog. Hoe je volgens Fleur de eenzaamheid van je ouders opvangt en hoe je verkeersagressie onder controle krijgt, dat lees je in de weekendbijlage van Het Nieuwsblad van zaterdag 29 juni.

28/06/2014

Beste Fleur,

Ik ben 65 jaar oud, zeer actief, sportief en ik breng geen problemen met mij mee. Ik ben op zoek naar een man en heb me ingeschreven op een datingsite. Spijtig genoeg kwam er geen reactie. Ik heb toen mijn leeftijd veranderd naar 62 maar toen kwam er nog steeds geen reactie. Ben ik dan te oud? Zal ik nooit meer een man ontmoeten en moet ik het opgeven? Ik vind mezelf echt geen oude oma. Waarom willen mannen toch altijd jongere vrouwen?

Maria uit Oostende

Beste Maria,

Als je per se wil weten waarom mannen al dan niet jongere vrouwen willen, kan je een enquête houden op straat. Stel een vragenlijst op, spreek onbekende mannen aan en doe dat op jouw typische actieve, sportieve manier. Ik stel me daar alvast flink wat armgezwaai en zo’n fluo plastic zonneklep bij voor. Misschien sla je zo wel iemand aan de haak!

Maar als ik het goed begrepen heb, ben jij op zoek naar één man. Dan hoef je er dus maar één te vinden die jouw leeftijd niet problematisch vindt en doet de voorkeur van alle andere mannen er eigenlijk totaal niet toe. Eén zo’n kerel moet toch wel te vinden zijn? Zelfs als je mikt op een piepjonge vent. Google Marjorie McCool (91) en haar toyboy Kyle Jones (31) maar eens. Hij legt met alle plezier haar benen in haar nek. Ben je dus wel zeker dat het gebrek aan interesse met jouw leeftijd te maken heeft? Misschien heb alleen jij moeite met die 65 en knappen de mannen op iets anders af, zoals pakweg de poedel die op al je foto’s staat. Want je zegt dan wel dat je geen problemen meebrengt, maar mannen kunnen zo’n verwend mormel met een eigen kleerkast toch als een beangstigende complicatie ervaren. Voer voor je volgende enquête, quoi. En tot die tijd zou ik niet opgeven en vooral niet over je leeftijd liegen: zo wil je toch geen relatie beginnen?

Heb je zelf een vraag voor Fleur, mail haar op fleur.vangroningen@nieuwsblad.be


Bron:Nieuwsblad13/02/2014
GENT - Single in Gent and ready to mingle? Dan kunt u op Valentijnsnacht - eventueel na een bezoekje aan de Minnemeersbrug en het Ghent in Motion-project - afzakken naar Bar Jos op de Vlasmarkt voor ..
13/01/2016
Doorgaans adverteren luxemerken in modemagazines, maar dat vonden ze bij Diesel blijkbaar iets te conventioneel. Het Italiaanse label gaat daarom adverteren op pornosites als Pornhub en Youporn. &q..
30/07/2015
Mensen die niets meer van zich laten horen na enkele afspraken en leuke chatsessies: het fenomeen heet ghosting en is niet nieuw maar nu online daten goed ingeburgerd is, komt het vaker voor. Relatie..
21/04/2013
Een onderzoek van datingwebsites Jdate heeft uitgewezen dat de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat nieuwe mensen online leren kennen veiliger is dan iemand ontmoeten in een bar. Huwelijks- en gezi..