Zorgt je outfit ervoor dat je minder matches krijgt op Tinder? ...

Ben je ontevreden over je aantal matches op Tinder? Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de kleren die je aanhebt op de foto's op de datingapp. Uit een studie van Tinder zelf blijkt immers dat je mensen met neutrale kleren aan, veel sneller naar links swipet.

11/01/2016

Draag je vooral neutrale tinten zoals grijs en zwart? Dan is de kans dat je de ware tegenkomt op Tinder stukken kleiner. Voor een nieuwe studie analyseerde Tinder 12.000 profielen van zowel mannen als vrouwen tussen de 18 en 40 uit New York, Los Angeles en Atlanta. Daaruit blijkt dat de meerderheid van de gebruikers, of ze nu mannelijk of vrouwelijk zijn, foto's opladen met ongeveer dezelfde outfits aan die hen er niet doen uitspringen.

Van de mannen draagt 72% basics op Tinder, bij vrouwen is dat 56,2%. Zwart is de meest populaire kleur voor beide geslachten, wit, blauw en grijs volgen kort daarna. Daarnaast kiezen Tinder-gebruikers ook vaak voor geslachtsspecifieke items zoals een jurk voor vrouwen (22%) en een hemd voor mannen (33%). Onder de geanalyseerde profielen was er zo zelfs geen enkele vrouw die een hemd droeg op haar foto's

Wie er wilt uitspringen met meer matches als gevolg, draagt dus maar beter wat meer kleur en minder voor de hand liggende items. Want hoewel er niets mis is met neutrale basics, mag je tenminste voor een datingapp wel wat meer uit de kast halen. Anders verdwijn je gewoon in de (grijze) massa.


Bron:HLN14/04/2005
Jonge Amerikaanse vrouwen willen volgens een rondvraag minder seks dan vrouwen in vele andere landen op de wereld. De Zweedse vrouwen zouden het snelst met een nieuwe man het bed delen. ..
30/05/2015
Sommige koppels lijken altijd maar ruzie te maken, maar slagen er wel probleemloos in om hun relatie terug op het goede spoor te leiden. Bij andere koppels leiden slechts een paar verhitte discussies..
05/10/2011
Vrouwen die make-up dragen, worden doorgaans als competenter en aantrekkelijker beschouwd dan onopgemaakte vrouwen. Behalve wanneer ze te veel make-up dragen, want dan maken ze net een onbetrouwbare ..
03/08/2011
Charlotte Wladya Antoniewicz (18) is twee dagen na haar verdwijning dood teruggevonden. Gewurgd en verstopt in een reiskoffer, gedumpt in een gracht op een industrieterrein bij La Louvière, op een..