Vogue wil dat vrouwen zich sportiever kleden op eerste date

De Amerikaanse modebijbel Vogue opteert in hun recentste editie dat vrouwen zich sportiever en mannelijker moeten kleden op een eerste date. Want hoewel ze schrijven dat er in principe niets mis is met de typische date-outfit (hoge hakken, skinny jeans of kort jurkje), mag het allemaal wel wat meer baanbrekend zijn.

20/11/2015

Journalist Marjon Carlos schrijft in het artikel met de titel 'Voor je volgende date night look, waarom die gendernormen eens niet negeren?' dat het stom is om te blijven hervallen in oude gewoontes, terwijl er zo veel interessantere opties op de markt zijn.

Hij zet vrouwen aan om niet te kiezen voor erg vrouwelijke items, maar bijvoorbeeld sneakers te dragen en een mooie wijde pantalon. Want waarom kan je alleen sexy zijn in strakke kleding en op hoge hakken? Hoewel het natuurlijk belangrijk is dat mannen dit inzien, dringt zich ook een mentaliteitswijziging bij vrouwen op.

Hieronder alvast twee eigenzinnige looks ter inspiratie:


Bron:HLN27/02/2014
Lier - Een man uit Lier heeft drie jaar lang een dubbelleven geleid. Enerzijds ging hij door het leven als vader van een perfect gezinnetje, anderzijds perste hij drie jaar lang homo’s af. Hij g..
23/03/2012
12 mei wordt ongetwijfeld dé beste dag in het nog prille leven van de 18-jarige student Mike Stone. Op die dag gaat hij - vergezeld van twee pornoactrices als date - naar 'promnight' op zijn Ameri..
11/04/2009
Steeds vaker leren koppels elkaar kennen 'via het internet'. Maar hoe gaat dat internetdaten in zijn werk? Via welke sites ga je op zoek naar 'de ware'? En wat zijn de voor- en nadelen? Wij staken on..
12/05/2004
LEUVEN - In Leuven is de tijd van de galabals weer aangebroken. Maar wat als je geen partner hebt om naar dat bal te gaan? ,,Geen probleem'', klinkt het bij de studenten van Katechetika. ,,Met onze k..