Vogue wil dat vrouwen zich sportiever kleden op eerste date

De Amerikaanse modebijbel Vogue opteert in hun recentste editie dat vrouwen zich sportiever en mannelijker moeten kleden op een eerste date. Want hoewel ze schrijven dat er in principe niets mis is met de typische date-outfit (hoge hakken, skinny jeans of kort jurkje), mag het allemaal wel wat meer baanbrekend zijn.

20/11/2015

Journalist Marjon Carlos schrijft in het artikel met de titel 'Voor je volgende date night look, waarom die gendernormen eens niet negeren?' dat het stom is om te blijven hervallen in oude gewoontes, terwijl er zo veel interessantere opties op de markt zijn.

Hij zet vrouwen aan om niet te kiezen voor erg vrouwelijke items, maar bijvoorbeeld sneakers te dragen en een mooie wijde pantalon. Want waarom kan je alleen sexy zijn in strakke kleding en op hoge hakken? Hoewel het natuurlijk belangrijk is dat mannen dit inzien, dringt zich ook een mentaliteitswijziging bij vrouwen op.

Hieronder alvast twee eigenzinnige looks ter inspiratie:


Bron:HLN11/10/2012
Onderzoeksbureau Opinion Matters bestudeerde de profielen van 1.000 single mannen en vrouwen op verschillende datingsites in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De resultaten hebben een o..
18/04/2013
Er zijn miljoenen liedjes en gedichten over geschreven, duizenden films over gemaakt. De liefde. Maar wat weten we er nu eigenlijk echt over? Niet veel, zo blijkt. ‘Mensen komen vaak niet verder..
09/01/2015
De advertenties van alle Lexa's, e-darlings en Peppers popten ook op mijn scherm onophoudelijk naar boven, en schreeuwden me toe dat ik met één klik mijn alleen-zijn zó kon..
30/12/2015
Naast de traditionele nieuwjaarsbrief is 1 januari ook de dag van de goede voornemens. Ieder jaar opnieuw dezelfde loze beloftes, die amper een maand later alweer helemaal vergeten zijn. Of je ze n..