Seks na eerste date is not done voor Vlaamse vrouwen

Na een eerste date meteen met elkaar het bed in duiken is voor bijna de helft (46 procent) van de Vlaamse single vrouwen absoluut not done. Dat wijst onderzoek van datingsite Parship uit. Bij de mannen heeft slechts 16,5 procent hier problemen mee.

25/09/2015

Wanneer duik je het bed in?
Een paar dates wachten alvorens met elkaar de lakens te delen is een goede optie volgens 23 procent van de heren en 35 procent van de vrouwen. Een vrijpartij na de eerste afspraak? 1 procent van de vrouwen vindt dit prima, tegenover 11 procent van de mannen. Het hangt wél af van hun gemoedstoestand op dat moment (39 procent bij de mannen, 13,5 procent bij de vrouwen).

Opvallend is dat er meer mannen dan vrouwen alleen het bed delen met iemand als ze zeker zijn dat er een relatie uit voortvloeit.  9,5 procent bij de mannen tegenover 5 procent bij vrouwen.

Kussen na een date
Daar zijn we dan weer niet vies van. Als de date geslaagd is dan sluit 56 procent die af met een zoen. Fijn zo.

Zijn vrouwen preutser?
Vrouwen lijken iets preutser uit deze cijfers dan mannen als het op seks aankomt. Maar, waarschuwen de Parship experts, er is een groot verschil tussen wat vrouwen beweren en wat ze ook echt doen. Praten over seks en toegeven dat je seks op een eerste date had, is misschien nog een beetje taboe voor vrouwen?

Meer informatie over online dating vind je op www.parship.be.


Bron:HLN10/04/2015
Liefhebbers van broodjes met gesmolten kaas gaan vaker van bil dan mensen die croque-monsieurs links laten liggen. Dat moet alvast blijken uit een onderzoek van de datingsite Skout. ..
29/03/2011
'Ik droom van een man die veel gemeen heeft met mij', schreef de Britse Sarah Kemp op een datingsite. De man die op de uitnodiging inging, had onvoorstelbaar veel gemeen met haar: het was haar eigen ..
14/06/2015
Hoe zou het nog zijn met … het team van Netlog? Het vanuit Gent opererende social network gooide eind 2014 – na Hyves en MySpace – de handdoek in de ring onder al het Facebookgeweld. D..
16/08/2006
Economische Zaken gaat alle Belgische huwelijksbureaus doorlichten op de voorgestelde contracten. ..