Je date vooraf opzoeken op google, ja of nee?

Als je iemand nieuw leert kennen dan heb je soms de neiging om al zoveel mogelijk informatie op te zoeken vooraf. Snel even intikken in google en je komt te weten met welke auto hij rijdt, welke job hij heeft, waar hij graag op vakantie gaat en met wat geluk kom je ook zijn ex tegen. Is die 'backgroundcheck' wel een goed idee?

27/10/2015

To google or not to google?

Met de overvloed aan informatie die via online media beschikbaar is, is het steeds eenvoudiger geworden om meer over elkaar te weten te komen.  Wie googelt vindt wel wat informatie. Op zich doe je daar niets fout mee. In Amerika wordt aan singles zelfs aangeraden om zo veel mogelijk informatie van hun date te zoeken. Daar heet het 'backgroundcheck'.  

Het klopt dat je door dit opzoekingswerk een stukje veiligheid kan garanderen. Maar tegelijkertijd verklein je de kans op spontane gesprekken en verrassingen. Bovendien ga je al een beeld vormen dat misschien niet helemaal klopt.  Er zijn singles die zich op deze manier 'de moeite' willen besparen. Wanneer ze op internet informatie vinden over hun date, die niet aansluit bij hun wensen, investeren ze niet verder in die persoon.

Advies van de PARSHIP coach: "Pas daar toch mee op. Je kan onmogelijk alle informatie vinden over iemand op internet (gelukkig maar) en het kan best zijn dat de informatie die je vindt verouderd is. Of je trekt op basis van wat je vindt totaal verkeerde conclusies. Iemand minstens een keer in levende lijven zien is toch het minste wat je moet doen." 

Laat het ook voor jou een waarschuwing zijn: ook andere zullen jouw naam door google halen, dus kan je maar beter uitkijken wat je op het net zet.
En een laatste tip: als je de magie van een eerste ontmoeting wil bewaren geef je elkaar niet je volledige naam. Ontdek elkaar gewoon ouderwets bij een kopje koffie.  
 


Bron:HLN19/04/2012
Vrijgezelle mannen en vrouwen vullen hun echte gewicht vaak niet in op hun datingprofiel. Dat blijkt uit een onderzoek van het online magazine Singlessite.nl waaraan 750 singles meewerkten. ..
30/09/2013
'Ik ben een 28-jarige man en ik ben altijd single geweest. Ik verlang naar de warmte van een relatie, maar het lijkt niet voor mij te zijn weggelegd'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies. ..
06/06/2008
Een Amerikaanse dakloze wordt ervan beschuldigd dertien vrouwen te hebben opgelicht via een datingsite. ..
03/03/2015
Tinder Plus, de geavanceerde versie van de gratis datingapp Tinder, verdeelt gebruikers in twee categorieën. Gebruikers die ouder zijn dan 28, betalen binnenkort meer dan jongere mensen die online..