Daten als single mama, hoe pak je dat aan?

Heel wat alleenstaande ouders zoeken een date via het internet als ze weer toe zijn aan een nieuwe liefde. Hoe pak je dat als single mama aan? 3 tips voor een succesvolle date van de datingexperts van Parship!

09/10/2015

Vertel ik meteen dat ik kinderen heb?

Ja. Ga vooral niet liegen over het feit dat je kinderen hebt en hou het ook niet vaag. Ze zijn er en ze zijn een belangrijk onderdeel van je leven, dat wil een potentiële partner ook weten. Maar bij de eerste date hoef je natuurlijk niet de hele tijd over je kinderen te vertellen. Hij wil vooral jou leren kennen, vertel dus over jouw hobby's en passies.

 

Kies je moment

Plan de date het beste op je kinderloze dagen. Dat scheelt in organisatie en zo ben je ook een stuk meer ontspannen. Je kijkt niet om de minuut op je telefoon of alles wel goed gaat. Daarmee geef je je date al meteen het signaal: 'voor jou is er eigenlijk helemaal geen tijd in mijn leven momenteel.' Het helpt ook dat je zo de tijd hebt om je mooi klaar te maken. Mooie make-up, leuk jurkje, wat tijd voor jezelf.

 

Kijk niet te ver in de toekomst

Probeer op de eerste date nog niet alle problemen van het alleenstaande-ouderschap op te lossen. Het is zwaar, zeker met kleine kinderen, maar maak er geen klaag-date van. Je wil niet het gevoel geven dat je op zoek bent naar iemand die je kan helpen, een extra babysit. Deze date gaat om jou en of hij jou leuk vindt. De rest komt later wel.


Bron:HLN06/11/2014
Zoersel - Christophe Sepot, de 34-jarige Zoerselnaar die aan een wereldreis ‘Around the world in 80 dates’ bezig is, verlaat dit weekend Europa. Hij zeilt vanaf volgende week richting Baham..
30/07/2015
Mensen die niets meer van zich laten horen na enkele afspraken en leuke chatsessies: het fenomeen heet ghosting en is niet nieuw maar nu online daten goed ingeburgerd is, komt het vaker voor. Relatie..
10/01/2011
Gedraagt je partner zich de laatste tijd vreemd en ben je bang dat hij je bedriegt? Deze tips helpen je de waarheid te ontdekken. Probeer wel te voorkomen dat je te wantrouwig wordt. ..
10/10/2005
Vibrators, massageolie en erotische handboeien, Vlaamse dames zijn er dol op. Tenminste, dat beweren de organisatoren van verkoopsavonden van erotische speeltjes die een bikkelharde strijd om de klan..