Computerprogramma vertelt je hoe knap je bent

Je moeder of oma zegt waarschijnlijk dat je de knapste van de wereld bent. Maar vindt een volledig onafhankelijk wetenschappelijk computerprogramma dat ook? Onderzoekers aan de universiteit van Zurich ontwikkelden samen met een Zwitserse datingsite een programma dat aangeeft of je bijvoorbeeld 'OK', 'Hot' of 'Stunning' bent. Ook schat het programma je leeftijd.

07/01/2016

Kim KardashianOp internet zijn wel meer dergelijke programma's te vinden, maar niet eerder werd er eentje gemaakt in samenwerking met een universiteit.

De software is bedoeld als promotiestunt voor de datingsite Blinq en werkt op een algoritme dat drie facetten combineert: gezichtsherkenningssoftware, een database waarin staat wat mensen knap aan elkaar vinden en kunstmatige intelligentie.

De database is volgens de drie onderzoekers van de universiteit ETH Zürich volkomen onafhankelijk en geeft je een 'objectieve' mening van je schoonheid en leeftijd. Maar de drie geven ook aan de resultaten vooral niet te serieus te nemen, en er vooral lol mee te hebben.

De site, die vandaag werd gelanceerd, was gedurende de dag enkele malen al uit de lucht vanwege de hoge populariteit. Op social media plaatsen al veel mensen een screenshot van hun uitslag onder de hashtag #howhot. Hoe betrouwbaar de test is, valt soms te betwijfelen. Zo krijgt Angelina Jolie, volgens velen gezegend met 'het perfecte gezicht' slechts de uitslag 'nice'.

 

Hoe werkt het?
 

Via een knop kan een pasfoto van jezelf worden geupload. Vervolgens denkt het programma even na, en geeft je dan de (soms keiharde) uitslag. Ben je 'Hmm', 'Ok', 'Nice', 'Hot', 'Stunning' of zelfs 'Godlike'? En zie je er uit als 24, of toch eerder als 42?scoort hoog op de ladder.

Probeer het zelf uit


Bron:HLN17/10/2015
Match Group, het bedrijf achter de bekende dating-app Tinder, krijgt een notering aan de beurs in New York. Met de beursgang hoopt de onderneming 100 miljoen dollar (88,1 miljoen euro) op te halen...
29/11/2013
Tussen elkaar speels heen en weer duwen op de speelplaats en een gezamenlijke bankrekening openen, begaan we allemaal wel eens 'flirtfouten'. Dit zijn dingen die twintigers tijdens het daten maar bet..
27/02/2013
Deinze - De Gezinsbond organiseert op donderdagavond 28 februari een lezing door relatietherapeute Rika Ponnet. Het onderwerp is 'Hoe we in relaties strijden voor macht en intimiteit'. ..