1 op 2 singles kijkt op tegen de feestdagen, dit kan je er tegen doen

Meer dan de helft van de singles in ons land kijkt op tegen de komende feestdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van online datingsite Parship. De feestperiode doorbrengen zonder partner, vinden ze simpelweg niet leuk. Wij geven enkele tips om als single de feestdagen door te komen.

18/12/2015

56% van de ondervraagde singles geeft toe op te zien tegen de komende feestdagen. Bij de leeftijdscategorie 30 - 39 jarigen ligt dit percentage zelfs op 61%. Zij hebben het er het moeilijkst mee. 84% van de ondervraagden zegt dan ook dat feestdagen gewoon leuker zijn met een partner.

Volgens Chris Verlinden, directeur van Parship, zijn deze resultaten niet zo verrassend: "De confrontatie met het single zijn is in deze periode dan ook het grootst. Dat dertigers er het meest tegenop ziet, is ook niet zo verwonderlijk. Denk maar aan de netelige vragen of flauwe opmerkingen die deze groep naar het hoofd geslingerd krijgt, "Voor jou een lief dit jaar" of "Nog altijd alleen?""

Tips om de eindejaarsperiode leuker te maken

- Hoor eens rond in je vriendenkring. De kans is groot dat er nog vrienden zijn die kerst alleen vieren, dus waarom niet samen vieren?

- Familie is natuurlijk altijd een goede uitvalsbasis. Hoe oud je ook bent, bij je familie kan je - normaal gezien toch - altijd terecht.

- Door vrijwilligerswerk te gaan doen, voel je je op slag een stuk minder eenzaam én je zult ook een goed gevoel krijgen doordat je anderen helpt.

- Blijf gewoon lekker gezellig thuis en geniet van de qualitytime met jezelf. Kook je lievelingsgerecht, kijk naar je favoriete series en beloon jezelf met wat extravagante online aankopen.


Bron:HLN14/02/2008
BRUSSEL - De Belgen slagen erin hun professioneel leven en hun privéleven te verzoenen, maar 73 procent van hen is 'uitgeput' en 72 procent heeft het gevoel 'de hele tijd te moeten hollen'. Dat bl..
16/12/2015
Google onthult de trends van 2015: de zoektermen die dit jaar in België het snelst stegen ten opzichte van vorig jaar. Charlie Hebdo, Secret Story 9 en Tour de France voeren de rangschikking aan. ..
09/02/2010
BRUSSEL - De Belgische ambassade in Moskou ontvangt sinds april vorig jaar een groeiend aantal klachten over Russische datingsites. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Buitenlandse Zaken Ste..
12/01/2011
Rondslingerende kleren veroorzaken ruzie bij een derde van de koppels. Je kleerkast opruimen en overbodige stukken wegschenken kunnen relatieproblemen van dit allooi oplossen, zo blijkt uit een onder..