‘t Wit Kasteel wordt erotische parenclub

Feestzaal 't Wit Kasteel langs de Doorniksesteenweg, waar honderden mensen hun trouwfeest vierden, wordt een club voor swingers. Uitbaatster Bianca Dekyvere - 27 en met lange, blonde haren - waakt binnenkort over een erotisch paleis van vier verdiepingen hoog, met bar, restaurant, discotheek en maar liefst tien themakamers.

16/02/2012

't Wit Kasteel is een statig gebouw in een klein park aan de Doorniksesteenweg, dichtbij Kortrijk Xpo.

Het kasteel roept bij de oudere generaties vooral herinneringen op aan peperdure trouwfeesten. De voorbije jaren werd het pand vooral afgehuurd voor studentenfuiven, geboortefeesten en evenementen. Langzaam verloor 't Wit Kasteel zijn uitstraling, maar daar komt binnenkort verandering in.

Op vrijdag 2maart start er een erotische club voor swingers die elk weekend open zal zijn. ‘Nu zijn we nog volop aan het renoveren, maar alles zal tijdig klaar zijn', vertelt Bianca Dekyvere uit Torhout, die samen met Danny Schacht(49) uit Staden de zaak zal openhouden.

De ambitie is groot, want de nieuwe parenclub, die de naam Amatus krijgt, wil de concurrentie aangaan met de club in Hulste, die zowat de grootste is van ons land.

Spiegelkamer

‘Mensen hebben vaak een verkeerd idee over een parenclub, alosf iedereen hier naakt rondloopt', zegt Bianca, die voordien gerante was in de club Le Privilege in Ronse. ‘Ons devies is Niets moet, alles kan. In de praktijk blijkt vooral dat de bezoekers er beneden gekleed bijlopen en dat ze naar een van de themakamers verhuizen als ze intiem contact willen.'

Behalve tien themakamers zal er in de nieuwe club ook een discotheek, een podium, een bar, een rooklounge en een restaurant met buffet zijn.

‘In de discotheek wordt door onze vaste dj een mix van sensuele en opzwepende muziek gedraaid. Van het podium kan iedereen gebruik maken om er te dansen, met of zonder kleren, het kan allemaal.'

‘De thema's van de kamer zijn geheim. De concurrentie tussen parenclubs is bikkelhard. We houden elkaar nauw in de gaten. Alles wat ik verklap, kan gekopieerd worden.'

‘Ik verklap er misschien toch eentje', zwicht Bianca. ‘Er komt zeker een spiegelkamer.'

Op welk clientèle mikt ze?

‘We merken in de praktijk dat het vooral mensen uit de middenklasse en de hogere klasse zijn die komen. Ze betalen hier 90euro per koppel, drank en eten inbegrepen. Mannelijke vrijgezellen betalen 110euro, vrouwelijke vrijgezellen 30euro. Alleenstaande mannen zetten makkelijker de stap, vandaar.'

De voorbije jaren kwam 'tWitKasteel in het nieuws na klachten van buren over geluidsoverlast. ‘Ik heb de nieuwe huurders daarop gewezen', vertelt Luc Vancauwelaert, zaakvoerder van immokantoor Ghynstbosch bvba uit Brussel, dat sedert zeven jaar de eigenaar is van 't Wit Kasteel.

‘Klopt,' zegt Bianca, ‘maar er zullen zeker geen problemen zijn. Wij hebben geen publiek van fuivende studenten, maar van mensen die op discretie gesteld zijn en geen kabaal zullen maken op de parking.'

Stadsbestuur op opening?

Bianca is vast van plan de Kortrijkse burgemeester en zijn schepenen uit te nodigen op de officiële opening op zaterdag 17maart. ‘Ze zijn nog niet op de hoogte, maar krijgen de uitnodiging eerstdaags in de bus.'


Bron:Nieuwsblad16/04/2015
Arbeidsbemiddelaar VDAB wil studenten die zich op de arbeidsmarkt storten, laten begeleiden door professionele mentoren. Om de twee partijen met elkaar in contact te brengen, heeft VDAB een nieuwe ap..
16/02/2015
Waarom blijft er van die strakke sixpack op zijn profielfoto niets meer over als hij effectief voor uw neus staat? En dat zij oeverloos uit haar nek blijft kletsen, dat mocht ze vooraf toch ook eve..
03/02/2014
Je kunt het zo gek niet bedenken, of in de States is het een beroep. John Stonehill, bijvoorbeeld, is 'Koelkast Dating Expert'. Dat gaat zo: jij stuurt hem een foto van de koelkast van je date en Sto..
07/06/2014
Vermoedens dat je partner het niet zo nauw neemt met de echtelijke trouw? Vergeet Temptation Island: het Luikse bedrijf 'Teste Sa Fidelité' (Test zijn/haar getrouwheid) stuurt knappe mannen en dit..