‘Koppels die elkaar online leerden kennen zijn gelukkiger’

Mannen en vrouwen die hun vriend(in) via een datingsite leren kennen, zijn gelukkiger dat geliefden die elkaar in het dagelijkse leven ontmoetten. Dat blijkt uit een grootschalige studie aan de Amerikaanse universiteiten van Chicago en Harvard.

05/06/2013

De wetenschappers analyseerden data van 19.131 Amerikaanse koppels die trouwden tussen 2005 en 2012. Uit de gegevens blijkt dat een derde van de echtparen elkaar hebben gevonden dankzij online dating.

Maar de vorsers trokken ook nog een andere opvallende conclusie. Aan het einde van de onderzoeksperiode vorig jaar, stelden ze vast dat 7,67 procent van koppels die elkaar op een klassieke manier leerden kennen nu gescheiden zijn. Bij de koppels die elkaar via het internet leerden kennen, ligt dat percentage lager (5,96 procent).

Het onderzoek beklemtoont dat er bij de offline daters uiteraard uitzonderingen zijn. En de mensen die het meest kans maken op liefdesgeluk zijn mannen en vrouwen die in dezelfde buurt opgroeiden of naar dezelfde school gingen als hun partner. Mensen die hun vlam leerden kennen via hun familie, hun job, een blind date of tijdens een avondje stappen, zijn het minst tevreden over hun relatie.


Bron:Nieuwsblad23/05/2012
KORTRIJK - De Kortrijkse parenclub Amatus stevent af op een faillissement. De investeringen waren groot, zegt zaakvoerder Danny Schacht. ..
29/01/2013
Als je relatietips nodig hebt, vind je heel wat bruikbaar advies op sociaalnetwerksite Twitter. Een recente hashtag, #youremoreattractiveif, verzamelt wat je moet doen zodat je vlam je nog aantrekkel..
21/10/2008
‘Wat eten we vandaag?’ ‘Lig je nu nog in bad?’ ‘Ik kan toch niet àlles doen’ … het zijn maar enkele zinnen waarmee mannen hun partner haast in de gordijnen jagen..
18/11/2010
Uitgeverij Corelio start met de datingsite WeMatch.be. Lezers van De Standaard en Het Nieuwsblad kunnen voortaan via de website van hun krant relaties en vriendschappen op dezelfde golflengte zoeken...