‘Je hebt geen hoofdpijn nodig om nee te zeggen’

BRUSSEL -

Onder het motto ‘Je hebt geen hoofdpijn nodig om nee te zeggen’ lanceren de vrouwenorganisaties Zij-kant en VIVA-SVV (Socialistische Vrouwen Vereniging) zaterdag in Brugge een campagne tegen geweld binnen de relatie. Tot 25 november trekken ze naar tien steden in Vlaanderen en naar Brussel ‘om het belang van respect en communicatie tussen de lakens’ te benadrukken.

19/10/2012

Het blijft een hardnekkige fabel dat aanranding of verkrachting binnen een relatie niet voorkomt, zeggen Zij-kant en VIVA-SVV in een mededeling over de campagne. ‘Alsof je je partner seks ‘verschuldigd’ bent en niet het recht hebt om ‘nee’ te zeggen van zodra je een relatie aangaat.’ Slachtoffers zwijgen vaak uit loyaliteit, angst, schaamte of onwetendheid over de strafbaarheid van seksueel partnergeweld.

De twee vrouwenorganisaties delen tijdens de campagne medicijndoosjes met snoepjes in plaats van pillen uit en een bijsluiter met informatie over seksueel geweld binnen een relatie. Op elke actieplaats stellen de organisaties ook de meest recente provinciale statistieken van de politie over partnergeweld voor aan de pers.

Op de campagnesite www.horenzienenpraten.be is informatie te vinden over partnergeweld, hulpadressen, relatietips, alarmsignalen en nog meer. ( )


Bron:Nieuwsblad08/02/2011
Dat valentijn geen pretje is voor singles die dat liever niet zijn, zien we als een understatement. Daarom verzamelden we enkele tips om hen op te vrolijken. ..
20/06/2015
Voor het 'Vijf'-zomermagazine Summerproof experimenteert ex-Miss België Joke van de Velde met de datingapp Tinder. Tot nu toe heeft ze nog niemand ontmoet via de app, maar daar lijkt verandering i..
07/01/2016
Je moeder of oma zegt waarschijnlijk dat je de knapste van de wereld bent. Maar vindt een volledig onafhankelijk wetenschappelijk computerprogramma dat ook? Onderzoekers aan de universiteit van Zur..
16/08/2014
Van Maya Detiège tot een schoonheid in Palestina. Van Evi Hanssen tot een Braziliaanse feministe. Christophe Sepot (34) reist de wereld rond en heeft daarbij tachtig dates. Eerder stak hij met een..