‘Ik wilde iets doen voor de wereld: mannen tonen zoals ze werkelijk zijn’

Op date gaan en mannen nadien te kijk zetten op internet: de Belgische studente Nathalie Lepaffe (24) veroorzaakt momenteel heel wat controverse in de VS. Op haar weblog ‘Honest Profile’ klaagt ze de veel te positieve omschrijvingen van haar dates aan. ‘Sportief? Een wannabe atleet!’ ‘Het ging mij er nooit om mannen te beledigen, maar wel om de ervaring van daten via Tinder’, verdedigt ze zich.

30/07/2015

‘Groot, donker en leuk.’ Het Tinder-profiel van de 26-jarige kerel klonk veelbelovend, vond de Belgische Nathalie Lepaffe (24). En dus sprak ze met hem af. Maar dat viel ­serieus tegen: de ‘leuk’ klopte wel, de rest niet. Daarom ‘herschreef’ ze zijn Tinder-profiel: ‘Leuk, leuk en leuk. Maar al wat ik uitkraam, klinkt als een verontschuldiging. Zelfs als je me vraagt om het zout door te geven, zal je bang zijn dat ik in huilen uitbarst.’

De 26-jarige man is maar een van de ‘slachtoffers’ van Lepaffe, die momenteel in New York woont. Ze spreekt af met hen en zet hen (en hun leugenachtige omschrijving) nadien te kijk op haar blog ‘Honest Profile’ . ‘Ik spendeer veel te veel tijd op Tinder, terwijl ik het eigenlijk niet eens leuk vind’, motiveert ze haar ‘project’. ‘Ik zou ermee kunnen stoppen, maar ik wilde iets goed doen voor de wereld. Daarom heb ik besloten mannen te ontmoeten en na de date hun profiel te herschrijven. Hun éérlijk profiel.’

Zo schreef ze bij een ander profiel: ‘De spieren op mijn ­foto zijn waarschijnlijk niet van mij’. En nog een andere ­kerel, die zichzelf als sportief omschreef, noemde ze een ‘wannabe iron man’ die ‘niet zo interessant is, maar wel een mooi dakterras heeft’.


Bron:Nieuwsblad09/10/2015
Heel wat alleenstaande ouders zoeken een date via het internet als ze weer toe zijn aan een nieuwe liefde. Hoe pak je dat als single mama aan? 3 tips voor een succesvolle date van de datingexperts ..
21/03/2007
De Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze (VELT) heeft een datingsite voor biologische kippen opgezet. Mensen die hun haan of kip willen laten paren kunnen elkaar vinden via de site www.kipp..
01/07/2014
Een voormalig topvrouw van Tinder, Whitney Wolfe, daagt twee oprichters van de populaire dating-app voor de rechter. Marketingdirecteur en ex-partner Justin Mateen zou de jonge vrouw meermaals een â..
28/11/2014
Door een lek bij Second Love, een site voor mensen die vreemd willen gaan, was het mogelijk om op basis van e-mailadres te controleren of iemand een profiel had. ..