‘Femme fatale’ onfutselt geheimen van Syrische rebellen

Syrische rebellen deelden de afgelopen maanden militaire informatie met hackers, die zich uitgaven voor knappe vrouwen.

02/02/2015

Via een ‘femme fatale’ op Skype hebben hackers belangrijke militaire informatie kunnen bemachtigen van de Syrische rebellen. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf FireEye.

De hackers deden alsof ze knappe vrouwen waren die in de mannelijke rebellen geïnteresseerd waren. Tijdens het chatten met de rebellen, stuurden de hackers sexy foto’s door met malware. Door de foto’s te versturen, installeerden de hackers vervolgens malware op de smartphones en computers van de Syrische rebellen.

Op die manier konden de hackers tussen november 2013 en januari 2014 aanvalsplannen, geografische coördinaten en informatie over wapens stelen.

Onvindbaar

Wie de hackers zijn en of ze banden hebben met de Syrische overheid, is volgens FireEye niet duidelijk. Het bedrijf zegt wel over informatie te beschikken die aantoont dat de groep zich buiten Syrië situeert of door mensen die niet in Syrië wonen wordt gefinancierd.

‘Zelfs al kunnen we de auteurs van deze aanvallen niet echt identificeren, weten we wel dat ze de sociale netwerken hebben gebruikt om te infiltreren in de toestellen van hun slachtoffers om zo militaire informatie te stelen die de troepen van president Assad een groot voordeel zouden kunnen opleveren op het terrein’, besluit FireEye.


Bron:Nieuwsblad29/12/2015
Gedaan met die koude wintermaanden eenzaam op je zetel door te brengen. De kans zit er dik in dat je in januari wel gezelschap zal vinden om samen knus onder een dekentje te kruipen. De eerste maand v..
04/10/2012
De bioscoop, het restaurant of een knusse bar... deze clichéplaatsen vermijd je liever als een creatieve indruk wil maken op je droomman. Wij zetten vijf dates op een rij waar mannen stiekem naar ..
28/07/2014
De Amerikaan Dan Perino is op een man met een missie: hij moet en zal een vriendin vinden. De 50-jarige doet dat niet met de hulp van een datingsite, maar wel via posters die hij over heel New York a..
08/01/2014
Zin om een kale binnen- of buitenmuur van uw huis op te fleuren met een uniek kunstwerk? Dat kan. Op www.muurzoektkunst.be kan elke Leuvenaar een muur registreren als canvas voor street artists. Muur..