‘Eerste zelfmoorden’ na hack overspelsite

Volgens de Canadese politie hebben twee klanten van de overspelsite Ashley Madison zichzelf van het leven beroofd nadat hun persoonlijke gegevens gepubliceerd waren door hackers. Dat bericht de BBC.

24/08/2015

Deze zomer werden de gegevens van 36 miljoen overspelige vrouwen en vooral mannen op het internet geplaatst door hackers, of door een voormalige werknemer die de gegevens gestolen heeft. De politie van Toronto, die de diefstal van gegevens onderzoekt omdat de website in Canada geregistreerd staat, zei op een persconferentie dat ze weet heeft van twee recente zelfdodingen onder de klanten van de datingsite voor overspeligen.

‘Ik kan vandaag bevestigen dat Avid Life Media (eigenaar van de website) een beloning van 500.000 dollar (327.500 euro) uitlooft voor wie informatie kan geven die leidt tot de identificatie, de arrestatie en de vervolging van de persoon of van de personen die verantwoordelijk zijn voor het lek van de database van Ashley Madison’, zei Bryce Evans van de Toronto Police.

Evans gaf nog meer details over het verloop van de hacking. Op 12 juli kregen werknemers van Avid Life Media een bericht zodra ze inlogden op hun computer. Het bericht kwam van ‘The Impact Team’ en werd vergezeld van het nummer ‘Thunderstruck’ van AC/DC.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be .


Bron:Nieuwsblad28/09/2011
Elke investeerder in durfkapitaal zal het bevestigen: voorstellen voor de financiering van sociale netwerken komen zelfs anno 2011 nog vaak voor. Gratis zijn ze bijna allemaal, de Netlogs, LinkedIns ..
17/01/2015
Iran is van plan een eigen dating-portaal te starten. Het portaal, onder het ministerie voor Jeugd en Sport, vereist wel trouwplannen bij de paren, zo zegt een viceminister. ..
06/03/2012
Je kan er niet omheen: als je via het internet op zoek gaat naar de liefde van je leven, dan kijk je eerst naar foto’s van een potentiële partner. Daarna lees je zijn persoonsbeschrijving. Al..
12/08/2008
Het aantal datingsites in ons land is op vijf jaar tijd verdubbeld. Dat zegt William Visterin, de hoofdredacteur van het vakblad Smart Business Strategies. 'Ons land telt op dit moment zowat 20 pure ..