‘Eerste zelfmoorden’ na hack overspelsite

Volgens de Canadese politie hebben twee klanten van de overspelsite Ashley Madison zichzelf van het leven beroofd nadat hun persoonlijke gegevens gepubliceerd waren door hackers. Dat bericht de BBC.

24/08/2015

Deze zomer werden de gegevens van 36 miljoen overspelige vrouwen en vooral mannen op het internet geplaatst door hackers, of door een voormalige werknemer die de gegevens gestolen heeft. De politie van Toronto, die de diefstal van gegevens onderzoekt omdat de website in Canada geregistreerd staat, zei op een persconferentie dat ze weet heeft van twee recente zelfdodingen onder de klanten van de datingsite voor overspeligen.

‘Ik kan vandaag bevestigen dat Avid Life Media (eigenaar van de website) een beloning van 500.000 dollar (327.500 euro) uitlooft voor wie informatie kan geven die leidt tot de identificatie, de arrestatie en de vervolging van de persoon of van de personen die verantwoordelijk zijn voor het lek van de database van Ashley Madison’, zei Bryce Evans van de Toronto Police.

Evans gaf nog meer details over het verloop van de hacking. Op 12 juli kregen werknemers van Avid Life Media een bericht zodra ze inlogden op hun computer. Het bericht kwam van ‘The Impact Team’ en werd vergezeld van het nummer ‘Thunderstruck’ van AC/DC.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be .


Bron:Nieuwsblad06/11/2014
Zoersel - Christophe Sepot, de 34-jarige Zoerselnaar die aan een wereldreis ‘Around the world in 80 dates’ bezig is, verlaat dit weekend Europa. Hij zeilt vanaf volgende week richting Baham..
28/07/2014
De Amerikaan Dan Perino is op een man met een missie: hij moet en zal een vriendin vinden. De 50-jarige doet dat niet met de hulp van een datingsite, maar wel via posters die hij over heel New York a..
01/06/2006
BRUSSEL - Datingsite Relatieplanet.be gaat actie ondernemen tegen ‘typosquatting’, het exploiteren van verkeerd gespelde internetadressen. Gespecialiseerde bedrijven proberen op die manier ..
09/12/2015
Afgewezen worden is nooit leuk, maar de ene manier om het te doen is wel beter dan de andere. Een man op datingsite Ok Cupid toonde hoe je netjes te werk gaat en kreeg veel respect van zijn date. ..