Werkt internet daten wel voor mij ?

Je begint vol goede moed met internetdaten. Je schrijft een tof profiel, zoekt de mooieste foto’s van jezelf uit en verwacht vervolgens dat de contactverzoeken zullen binnenstromen. Als de eerste reacties niet helemaal zijn zoals je hoopte, kun je die teleurstelling nog wel wegslikken. Maar als er vervolgens ook niet gereageerd wordt op jouw contactverzoeken, die je met zoveel zorg verstuurt, dan knaagt dat al snel aan je zelfvertrouwen. Geen reacties ontvangen of louter afwijzingen, doet dan echt zeer.

Je besluit liever single te blijven, ‘omdat er voor hen toch niemand is’. Met een knauw in je zelfvertrouwen, ga  je je leven verder leven. Die knauw zorgt ervoor, dat je zowel in je privé- als in je zakelijk leven nooit meer het maximale uit jezelf haalt. Nooit meer vol overtuiging voor jezelf durft te gaan staan. Er blijft altijd een klein stemmetje aan je vertellen dat je hierin gefaald hebt, in het meest dichtbijstaande in je leven: het vinden van je partner. Een gemiste kans om jezelf een andere toekomst te geven.

 

Het zou je veel meer helpen als je je af zou vragen waardoor het je nog niet lukt om een partner te vinden. Want als je de oorzaak weet, kun je er iets aan dóen. Kun je handelen. En het feit dat jij zelf de sleutel niet hebt om verandering aan te brengen in je date-resultaat, wil natuurlijk niet zeggen dat die sleutel er niet is.

 

Als je aan het daten bent, is elke stap belangrijk. Of het nou internetdaten is of het vinden van je partner langs andere wegen: om succesvol te zijn, heb je een aantal stappen te doorlopen om die partner te vinden. Dat begint bij het kennen van jezelf. Wat heb je de ander te bieden, wat maakt jou leuk, boeiend, interessant voor die ander? En wie past er echt bij je? Wat voor een type partner sluit naadloos bij je aan, met welke partner heb je het plezier dat je jezelf toewenst en met wie kun je delen wat jij graag wilt? En misschien wel het allerbelangrijkste: hoe ga je de juiste kandidaten vinden (al dan niet via een datingsite). Hoe ga je degene herkennen die aan jouw wensenlijst voldoet, zodat je zo min mogelijk tijd verdoet en zo min mogelijk teleurstellingen oploopt?

 

Met een gedegen stap-voor-stap aanpak, kun je al die stappen goed zetten. Je omzeilt de valkuilen omdat je vooraf goed geïnventariseerd hebt waar die liggen. En daar ligt je grootste winst. Want als je met zelfvertrouwen en zelfkennis gericht op zoek gaat naar je partner, zul je hem of haar spoedig vinden.De eerste kus heeft iedere man wel eens beziggehouden. Want wat is het beste moment voor de eerste kus? Kan ik een vrouw zomaar kussen? Hoe weet ik wanneer het tijd is voor een eerste kus? De eerst..
Dat is het goede nieuws. Want het betekent dat je geen zware gesprekken hoeft te voeren met je date, en dat je alleen iets aan jezelf hoeft te veranderen. Ga dus geen controle uitoefenen op je date..
De rol die de tijd speelt in de liefde is dubbel: grote romantische intensiteit maakt het hart ongeduldig, maar grote romantische diepgang zorgt net voor geduld. ..
Mocht je kwalitatieve dates willen, vergeet domineren en manipuleren. Hier vind je reële dating do’s om kerel te blijven. ..