Veel vrouwen stellen hun kinderwens uit

In wezen is voortplanting nog altijd de reden van ons bestaan. Er is niks zo primair als een kinderwens. Mensen die kinderen hebben, zien hun nageslacht dan ook als de zin van hun bestaan

Toch is er een groeiende groep die bewust kiest voor een kinderloos leven. Sommigen maken die keuzes door ervaringen in hun jeugd. Ze zien het vaak als een onmogelijke opdracht. Dat kan zijn omdat ze uit een gezin met een klassiek rollenpatroon komt. Als men thuis gezien heeft hoe weinig vrijheden het leven als moeder met zich kan meebrengen, schrikt dat soms af.

Als vrouwen het moederschap als iets beklemmend ervaren, kiezen ze vaak om het niet te doen. Het is ook ergens een vorm van bindingsangst. Je partner kun je kiezen, bij een kind heb je daar geen controle over.

 

Er is ook een groep die het uit een positieve overweging doen. Die vrouwen wegen bewust af wat ze willen in het leven: reizen, een goede job, veel tijd voor zichzelf. Het zijn vaak hoogopgeleide vrouwen die de combinatie van een drukke job en de zorg van een kind als een moeilijke evenwichtsoefening beschouwen. Veel vrouwen stellen hun kinderwens uit en van uitstel komt heel vaak afstel. Die vrouwen moeten vaak aanhoren dat ze egoïstisch zijn. Maar iedereen die al dan niet voor kinderen kiest, doet dat voor zichzelf en daar is niks mis mee.

 

Toch zal dat taboe nooit volledig verdwijnen. Het is een discussie die veel emoties losmaakt. Wanneer een vrouw zegt dat ze niet voor kinderen kiest, zien andere vrouwen dat vaak als het volledig afwijzen van hun vrouw zijn en automatisch ook als afwijzing van hun keuze om voor kinderen te gaan. Er zijn veel kinderloze vrouwen die zich op latere leeftijd buitengesloten voelen omdat al hun vriendinnen grootmoeder zijn. Kinderen geven automatisch een invulling aan je leven. Kinderloze mensen moeten een stuk bewuster door het leven gaan. En die groep heeft ook een maatschappelijke functie. Mensen met kinderen verliezen zich wel eens in de zorg om hun nageslacht en kinderloze mensen hebben vaak een andere kijk op de wereld. Voor je veertigste kan je kinderwens nog heel erg kantelen. Dat toont nog eens dat het een instinctmatig, diep verlangen is dat nooit helemaal afwezig is. Zelfs bij vrouwen die resoluut voor een leven zonder kinderen kiezen, is er een kinderwens in latente vorm aanwezig."Je date is geregeld. Nu nog verzinnen wat jullie samen gaan doen. Naar café of de cinema werkt wel, maar is een beetje afgezaagd. Zeker als je al wat lange..
Coming-out is een belangrijk proces voor lesbische vrouwen, waarbij zelfacceptatie en openheid een cruciale rol spelen. Het heeft invloed op de individuele groei, persoonlijke relaties en het vermo..
Als het gaat om dating, is agressie in welke vorm dan ook een grote rode vlag. Agressie kan zich manifesteren als fysiek geweld, verbaal geweld of zelfs passief-agressief gedrag. Als iemand in de v..
Met de opkomst van datingapps is het vinden van een potentiële partner nog nooit zo toegankelijk geweest. In dit artikel presenteren we een overzicht van de populairste datingapps van 2023. ..
Besparen, de broekriem aanhalen en op de kleintjes letten. Kortingsacties en aanbiedingen bereiken dagelijks veel geïnteresseerde consumenten. Om te voorkomen dat er teveel wordt betaald neemt..
Veel mensen denken dat seks altijd spontaan moet zijn, maar dit is een mythe die veel koppels doet twijfelen aan hun seksuele relatie. Het is normaal dat het verlangen naar seks niet altijd spontaa..
Vergeet het verleden: Laat je verleden niet bepalen hoe je je toekomstige relaties benadert. Ga open en zonder vooroordelen het datingproces in. ..
Geld is wel belangrijk, maar het is niet de enige factor die ons gelukkig maakt. Een goede gezondheid, sociaal contact, erkenning, betekenisvol werk en liefde zijn minstens even belangrijk. Deze el..