Je date vooraf opzoeken op google ?

Als je iemand nieuw leert kennen dan heb je soms de neiging om al zoveel mogelijk informatie op te zoeken vooraf. Snel even intikken in google en je komt te weten met welke auto hij rijdt, welke job hij heeft, waar hij graag op vakantie gaat en met wat geluk kom je ook zijn ex tegen. Is die 'backgroundcheck' wel een goed idee?

To google or not to google?


Met de overvloed aan informatie die via online media beschikbaar is, is het steeds eenvoudiger geworden om meer over elkaar te weten te komen.  Wie googelt vindt wel wat informatie. Op zich doe je daar niets fout mee. In Amerika wordt aan singles zelfs aangeraden om zo veel mogelijk informatie van hun date te zoeken. Daar heet het 'backgroundcheck'. 

Het klopt dat je door dit opzoekingswerk een stukje veiligheid kan garanderen. Maar tegelijkertijd verklein je de kans op spontane gesprekken en verrassingen. Bovendien ga je al een beeld vormen dat misschien niet helemaal klopt.  Er zijn singles die zich op deze manier 'de moeite' willen besparen. Wanneer ze op internet informatie vinden over hun date, die niet aansluit bij hun wensen, investeren ze niet verder in die persoon.

 

Advies van de PARSHIP coach: "Pas daar toch mee op. Je kan onmogelijk alle informatie vinden over iemand op internet (gelukkig maar) en het kan best zijn dat de informatie die je vindt verouderd is. Of je trekt op basis van wat je vindt totaal verkeerde conclusies. Iemand minstens een keer in levende lijven zien is toch het minste wat je moet doen."

 

Laat het ook voor jou een waarschuwing zijn: ook andere zullen jouw naam door google halen, dus kan je maar beter uitkijken wat je op het net zet.


En een laatste tip: als je de magie van een eerste ontmoeting wil bewaren geef je elkaar niet je volledige naam. Ontdek elkaar gewoon ouderwets bij een kopje koffie.Mogelijk heb je zelf ook enkele relaties achter je, maar heb je geen kinderen. Vaak eindigen relaties na vele jaren en zijn er wel kinderen. Veel ouders kiezen ervoor zich volledig bezig te houden ..
Weer gaan daten, nadat je gescheiden bent, is heel erg spannend. En voor een alleenstaande moeder is het nog een stapje spannender. Hoe zullen je kinderen reageren? Accepteert hij wel dat je al kin..
Er zijn twee dingen die de kwaliteit van je relatie bepalen: communicatie en persoonlijkheid. ..
Een paar dingen zijn wel anders. One night stands vond ik minder gemakkelijk dan in andere Europese landen. We plannen om nog eens een Summer Bootcamp te geven in Krakau of Warschau en dan ga ik he..