Hoe vrouwen hun mannetje staan tijdens een eerste date

Wanneer je als vrouw op zoek gaat naar dating tips voor je eerste date krijg je al snel een standaard antwoord opgelijst: wees jezelf (Anders val je toch door de mand?) , wees zelfverzekerd (En wat als je dat nu niet bent?), wees spontaan (Hoe kan je nu op commando spontaan zijn?), neem een compliment aan (Graag!), wees positief (Nee, ik ga niet tijdens mijn eerste date lopen zagen over mijn knellende schoenen). Om niet opnieuw eenzelfde lijstje te geven, sommen we hier graag de dating tips op die je níet overal te lezen krijgt.

1. Laat de man betalen
Zelfs in deze tijden van vrouwelijke emancipatie, is het niet ongewoon om de man te laten betalen. Soms is het gewoon beter om even de oude regels te volgen: een man beschermt zijn vrouw en een vrouw behaagt haar man. Hoe je het ook draait of keert, op een eerste ontmoeting grijpen we allemaal terug naar die grondbeginselen. Door hem te laten betalen, vermijd je ook het gecijfer van ‘de helft’ aan de tafel en wie had er nu een dessert genomen en wie de extra pousse café. Sommige singles hebben vooraf al afgesproken om elk de helft te betalen en dan is het vanzelfsprekend dat je dat ook doet. Moest je je als vrouw toch niet helemaal goed voelen bij het feit dat hij betaalt, dan kan je dat diplomatisch oplossen: je belooft hem dat jij de volgende keer het etentje betaalt.

 

2. Kom net te laat
Niet langer dan vijf minuten. Het geeft hem de kans om zich al rustig te zetten en iets te drinken te bestellen. En het geeft hem nog meer de gelegenheid om jou te zien toekomen en je even van top tot teen te bekijken. Jij weet dat hij gaat kijken, dus het geeft jou de gelegenheid om je meest mooie pas en heupzwier naar boven te halen. Verder is het ook zo dat je zorgt voor een opluchting bij de man. Je laat hem even in spanning: ‘Gaat ze komen of niet’. Wanneer je toekomt voelt hij onmiddellijk de opluchting over het feit dat je er dan toch bent.

 

3. Kleed je gepast
Wanneer je afspreekt na het werk voor een kop koffie en jij verschijnt in de barista met je meest zwoele kleed uit je dressoir, dan gaat die man denken dat jij steeds zo gaat werken. Een beetje fout idee, niet? Daarom is het zo belangrijk dat een eerste date op een neutrale locatie plaats vindt. Dan kan zowel je date als jijzelf je kleden zoals je het gros van de tijd rondloopt. En dat is natuurlijk de vrouw die hij wil leren kennen.

 

4. Praat niet over je ex
Begin er zelf niet over en wanneer hij er over begint, wimpel het dan beleefd af. Maak hem duidelijk dat je ooit wel eens over je exen wil praten, dat zij geen geheimen zijn. Maar dat je nu vooral hier bent om hem te leren kennen en je niet wil bezig zijn met een man waar je al lang afscheid van genomen hebt.

 

5. Vermijd het thema seks
Ook hem duidelijk maken dat je op een eerste date niet met iemand naar bed gaat, impliceert dat je er op zijn minst al mee bezig bent geweest. Woman, zo ver ben je nog niet. Hoe leuk de avond ook is, hoe prikkelend hij ook lijkt, hoe veel zin jij ook hebt, je duikt niet met hem in bed. Laat die passie maar nazinderen in zijn lendenen. Wedden dat hij je de volgende dag al belt?

 

6. Praat
Starende dromerige ogen zijn mooi, maar die komen er pas wanneer je verliefd bent. Dit is je eerste ontmoeting, hier ben je nog bezig met te laten zien wie je bent, waar je voor staat, hoe je lacht, wat je leuk vindt... Vertel dus maar honderduit en stel maar vragen. De meeste mannen geven aan dat ze binnen de twee uur beslissen of ze een nieuwe date met je willen of niet, meer tijd heb je dus niet.

 

7. Praat niet té veel
Hij moet niet weten welke tante op het vorige familiefeest haast gestikt was in haar stuk taart nadat neefje Bjorn met nichtje Katrien (nee, de oudste van mijn zus, niet de jongste van mijn schoonbroer) aan het dollen was en... Praten om te praten vinden mannen niet leuk. Vertel een verhaal dat er toe doet, dat jouw leven mee bepaald heeft. Dat willen mannen weten.

 

8. Neem afscheid
Wanneer het etentje gedaan is, loop dan samen naar buiten. Laat hem je maar begeleiden naar je auto of deur. Zorg dat er een afscheidsmoment kan plaatsvinden tussen jullie twee. En dan afwachten of de kus magisch is of niet...Een serieuze mode blunder? Het kan iedereen overkomen. De kunst is natuurlijk om je blunder te traceren voordat je de deur uitgaat voor die eerste leuke date. Ebay heeft een lijst samengesteld van ..
Een date hebben met een vrouw, dat lukt menig man nog wel. En een tweede date gaat vaak ook nog wel. Echter, daarna gaat het meer dan eens toch al snel bergafwaarts. Doorgaans tot grote paniek en f..
Je zegt dat je je ex wilt smsen, of wellicht smst je ex jou? Prioriteit blijft dat je ex eerst ALTIJD contact met jou dient op te nemen en niet andersom. ..
Voordat u een eerste afspraak maakt is het belangrijk dat u de persoon waarmee u afspreekt kunt vertrouwen. Zorg dat u een duidelijk en realistisch beeld van iemand vormt. ..