De absolute don'ts bij online daten

Online daten is leuk en vooral ook spannend. Je geeft toch een stukje bloot van jezelf. Er zijn talloze tips die je vertellen hoe je succesvol bent in online daten. Maar er zijn ook een paar absolute don'ts. Vermijd deze valkuilen en je vergroot vanzelf je kansen op succes.

Hoofdzonde 1: Een leeg profiel
Op een datingsite maak je natuurlijk altijd een profiel aan. Eigenlijk het moderne equivalent van een contactadvertentie. Je geeft daarmee een inkijk in jouw persoonlijkheid, jouw leven en zo kun je anderen interesseren om jou aan te spreken of op jou te antwoorden. Maar je zal verbaasd zijn over hoeveel mensen dat profiel toch gewoon leeg laten. Niet meer dan een leeftijd of beroep. Geen enkele persoonlijke tekst of boodschap. Ja, dat gaat natuurlijk niet werken. Niemand is geinteresseerd in lege invulvelden. Niemand gaat op jou afstappen, zonder ook maar één ding van je te weten. Vul al die veldjes in! Hoe meer je daar gebruik van maakt, hoe meer je jezelf kan aanprijzen. Natuurlijk, het is geen opsomming van hoe goed je wel niet bent, maar met een leuk of spontaan tekstje maak je jezelf zichtbaar. Zo val je het meest op tussen al die andere profielen.

 

Hoofdzonde 2: taalvouten
Goed, je hebt dus je profiel helemaal volgekladderd met superleuke teksten over jezelf. Een grapje hier en daar. Perfect! Toch? Mwah.... In al je enthousiasme is je tekst een rommeltje geworden. Over een tikfout hier of daar zal niemand gaan zagen, we zijn tenslotte niet perfect. Maar als je hele bericht uit onleesbare sms-taal bestaat met dikke dt-fouten erin, dan schrikt dat toch af. Echt. Het komt op zijn minst niet intelligent over. In de kroeg kom je er nog mee weg, op een datingsite niet. En ben je nu eenmaal niet zo'n held met taal, laat je profielteksten dan eens lezen door een goede vriendin.

 

Hoofdzonde 3: cliché!
Tussen al die andere profielen zie je toch een hoop dezelfde soort profielteksten. Hmmm, wat nu? Een grote valkuil is dat profielen bol staan van de clichés. Iedereen houdt van een glaasje wijn op een terras en iedereen noemt zichzelf spontaan. Sommige datingsites dwingen je dan om wat creatiever te zijn door je een vraag te laten invullen. "Ik wou dat ik kon"... afmaken met "vliegen", getuigt ook niet echt van een unieke persoonlijkheid. "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd". Wat moet je daar mee? "Ik ben op zoek naar iemand om een relatie mee te beginnen"... ja duh, wat doe je anders op een datingsite! Probeer iets origineels van je persoonlijkheid mee te geven. Je hoeft niet in Geert Hoste te veranderen, maar vul eens iets anders dan anders in.
In plaats van te vertellen dat je op vakantie gaan leuk vindt, vertel wát je dan zo leuk vindt aan vakanties.

 

Hoofdzonde 4: the silent treatment
Die ene leuke single, met dat perfecte profiel en zijn mooie foto, waarom reageert hij maar niet? Simpel: hij heeft geen manieren. Een echte hoofdzonde in online daten is dat je nooit meer wat van je laat horen. Er zijn singles die elke dag talloze berichten krijgen en niet reageren, om welke reden dan ook. Dat is gewoon onbeschoft. Zorg dus dat je zelf ook altijd een berichtje terugstuurt. Al is het maar een bericht waarin je aangeeft geen interesse te hebben. Altijd beter dan niets. Negeren is namelijk simpelweg beledigend. Het is het ontkennen van iemand zijn aanwezigheid of bestaan. "Dank je voor je leuke bericht, maar ik heb al iemand gevonden waar ik mee wil daten. Ik wens je nog succes toe." Zo moeilijk is dat toch niet? En toch gebeurt het. Zorg dat jij niet een van die onbeschofte singles bent. Met een beetje hoffelijkheid heeft nog nooit iemand vijanden gemaakt.Zorg ervoor dat je niet afhankelijk bent van zijn goedkeuring. Put je zelfvertrouwen uit jezelf. Geloof in jezelf en houd van jezelf. Alleen als je van jezelf houdt, zul je van een ander kunnen hou..
Tja dat blijft een goede vraag. Mijn antwoord is: niet per sé. Zoals ik zei: ik versierde een vrouw die juist veel rijker was dan mij. Het ging om de klik. Ik denk dat veel vrouwen niets met..
Wat is toch de aantrekkingskracht van Mr Wrong? Die knappe, maar hopeloze man door wiens toedoen je verstrikt raakt in een wereld van leugens, problemen, of zelfs schandalen, geweld en overspel? He..
Online daten is spannend. Zo, daar staat het. We kunnen er luchtig over doen, maar uiteindelijk blijft het altijd maar afwachten wie er nu weer voor je neus komt te zitten. En ja, dat is spannend....