Bel je na je eerste date ?

Nadat je een paar keer met elkaar gemaild hebt, wil je een volgende stap zetten om elkaar beter te leren kennen. Het lijkt dan voor de hand te liggen om even te bellen.  Is dat wel de beste keuze?  Een telefoongesprek voegt nieuwe informatie toe aan wat je van elkaar weet: je hoort elkaars’ stem en ontdekt de manier van spreken en formuleren.

Het grootste risico van telefonisch contact vóór je eerste date is dat het ertoe kan leiden dat je eerste date al niet eens meer plaats gaat vinden, want door te bellen met elkaar, ga je veel meer informatie uitwisselen.

Het blijft niet bij een gesprekje van een paar minuten en voor je het weet, vertel je zelfs meer dan je vooraf ooit zou willen.

Het gebeurt heel vaak dat zo’n lang telefoongesprek ertoe leidt dat een van beiden naderhand besluit de date af te zeggen. De informatie die uit het telefoongesprek is verkregen, geeft diegene bij nader inzien toch geen aanleiding om persoonlijk met elkaar af te spreken. Jammer, want dan mis je de kans om jezelf echt te laten zien.

 

Je privacy-bescherming is een ander nadeel van het bellen. Waar het mailen nog via de datingsite kan lopen, waardoor je je persoonlijke mailadres niet hoeft te verstrekken, moet je bij bellen toch je telefoonnummer prijsgeven. Als het contact niet is wat je ervan verwacht, beschikt de ander toch over je telefoonnummer. Er ontstaat daardoor een kans dat je nog regelmatig met telefoontjes lastiggevallen kunt worden.Of je nu op mannen valt die echt fout zijn of dat je je draai niet met ze kunt vinden, maakt niet uit. Het gaat erom dat het iedere keer op hetzelfde uitdraait; een rotgevoel in je relatie en alles..
De casa nova’s onder ons weten het natuurlijk allang, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen: doen alsof je een moeilijk te veroveren schat bent, werkt! Uit onderzoek blijkt dat een vrou..
Daarover kan men best van mening verschillen, maar het is zeker dat ze veel zorg aan hun uiterlijk besteden. Dus als ze niet van een grote schoonheid zijn, zullen ze dat zorgvuldig verbergen met ma..
Je date is geregeld. Nu nog verzinnen wat jullie samen gaan doen. Naar café of de cinema werkt wel, maar is een beetje afgezaagd. Zeker als je al wat lange..