1 op 2 singles kijkt op tegen de feestdagen, dit kan je er tegen doen

Meer dan de helft van de singles in ons land kijkt op tegen de komende feestdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van online datingsite Parship. De feestperiode doorbrengen zonder partner, vinden ze simpelweg niet leuk. Wij geven enkele tips om als single de feestdagen door te komen.

56% van de ondervraagde singles geeft toe op te zien tegen de komende feestdagen. Bij de leeftijdscategorie 30 - 39 jarigen ligt dit percentage zelfs op 61%. Zij hebben het er het moeilijkst mee. 84% van de ondervraagden zegt dan ook dat feestdagen gewoon leuker zijn met een partner.

Volgens Chris Verlinden, directeur van Parship, zijn deze resultaten niet zo verrassend: "De confrontatie met het single zijn is in deze periode dan ook het grootst. Dat dertigers er het meest tegenop ziet, is ook niet zo verwonderlijk. Denk maar aan de netelige vragen of flauwe opmerkingen die deze groep naar het hoofd geslingerd krijgt, "Voor jou een lief dit jaar" of "Nog altijd alleen?""

Tips om de eindejaarsperiode leuker te maken

- Hoor eens rond in je vriendenkring. De kans is groot dat er nog vrienden zijn die kerst alleen vieren, dus waarom niet samen vieren?

- Familie is natuurlijk altijd een goede uitvalsbasis. Hoe oud je ook bent, bij je familie kan je - normaal gezien toch - altijd terecht.

- Door vrijwilligerswerk te gaan doen, voel je je op slag een stuk minder eenzaam én je zult ook een goed gevoel krijgen doordat je anderen helpt.

- Blijf gewoon lekker gezellig thuis en geniet van de qualitytime met jezelf. Kook je lievelingsgerecht, kijk naar je favoriete series en beloon jezelf met wat extravagante online aankopen.

bron: hlnBij speeddaten is het niet nodig om bij vele verschillende dating sites aangemeld te zijn om een leuke date te vinden. Aangezien bij een succesvolle date de eerste  indruk het belangrijkste is..
Chat gratis, dat is zoiets als “kijken kost geen geld”. En zo is het uiteraard. Eens je geabonneerd bent op een datingsite, kan je er maar beter volledig voor gaan. Want bij de meeste d..
De rol die de tijd speelt in de liefde is dubbel: grote romantische intensiteit maakt het hart ongeduldig, maar grote romantische diepgang zorgt net voor geduld. ..
Datingsites voor 50plussers zijn enorm populair. In België zijn er twee datingsites die zich specifiek richten op mensen van 50 jaar en ouder, namelijk 50plusmatch.be en Seniorengelu..