Boek - Verslaafd aan liefde EBOOK

Verslaafd aan liefde  EBOOK

Schrijver - Jan Geurtz

In "Verslaafd aan Liefde" toont Jan Geurtz dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. Maar dat werkt averechts: het versterkt juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie. De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of -misschien nog erger- verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk.

Met humor en praktische voorbeelden wordt een uitweg getoond uit deze vicieuze cirkel. Eenmaal ontdaan van zelf-afwijzing blijken al onze pijnlijke emoties en diepe verlangens naar liefde en seks niet langer een obstakel, maar juist de toegangspoort naar een staat van zijn die volledig vrij is van beknelling en afhankelijkheid, en die - met of zonder relatie - vervuld is van liefde en helderheid.

Recensies over Verslaafd aan liefde EBOOK


Je bent hevig verliefd en die verliefdheid wordt beantwoord. Wat een gelukzaligheid. Je wordt afgewezen voor een ander. Wat kan dat een verdriet veroorzaken. Dit boek gaat over liefde en lijden. Nog meer over de ware en diepere laag van onze geest die wij niet herkennen. Daarom hebben wij een onjuiste kijk op het verschijnsel liefde. Ellende ligt aan onszelf en wel door de manier waarop wij reageren op onze eigen gedachten en emoties. Dit moeilijke boek leert je veel nieuws over je geest. Door de eigen ellende ontdekte de schrijver, een orthopedagoog met meer boeken op zijn naam, hoe hij zijn eigen narigheid schiep door zijn manier om het geluk na te streven. Doorspekt met veel boeddhistische wijsheden (bepalend voor de sfeer van het boek) vertelt hij dat wij gevangen zitten in het spel van hoop en vrees. Je leeft binnen de veilige paden om afwijzing te voorkomen en waardering te verkrijgen. Ontdek daarom deze mechanismen, want de kern van ons zelfbeeld is zelfafwijzing. De lezer komt uit bij de ideale spirituele liefdesrelatie waarin twee onafhankelijke mensen samensmelten. Een boek voor lezers die spiritualiteit nastreven en het oosterse denken eigen is. Dwarsligger met kleine druk op dundrukpapier.

Frans Peterse


Vind Verslaafd aan liefde EBOOK op bol (€14,99)